Tgrt Haber

Başbakan Davutoğlu'ndan 'erken seçim' açıklaması

26 Ocak 2016 12:01 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:15
Başbakan Davutoğlu'ndan 'erken seçim' açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Erken seçim hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları; * Avrupa'da yaptığımız çeşitli temaslarda önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Söz verdiğimiz gibi dövizli askerlik için indirim Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi.* AB ilişkilerde yaşanan ivmeleri kalıcı olması için somut ilerlemeler kaydettik. Mülteci sorunlarına ilişkin olarak pek çok önemli temaslar yaptık. *En geç ekim ayında vatandaşlarımızın Avrupa'ya vizesiz olarak seyahat etmesini sağlayacağız. .* Türkiye çevresinde yaşanan o kadar olumsuzluğa rağmen hiçbir zaman bunlardan etkilenen bir ülke değil, tam tersine bunları etkileyen ve geleceği belirleyen bir ülkedir.

* Uluslararası yatırımcılar Türkiye'ye çok güvenmeye başlamıştır.

* Mülteciler meselesi para meselesi değildir. Şu ana kadar 10 milyar dolar harcadık. Kimseden de para istemiyoruz.

* ABD ile gerek PKK gerekse DAEŞ'le mücadelemizde kararlılıkla devam edeceğiz.

* Bizim için PKK ile PKK'nın Suriye kolu PYD ile arasında nasıl fark yoksa PKK ile DAEŞ'in de farkı yoktur. Hepsiyle mücadelemize devam edeceğiz.

* Suriye hiçbir zaman yalnız olmayacaktı, yalnız kalmamıştır, yalnız kalmayacaktır.

* Kürtlerin olmadığı bir Suriye krizi masası olmaz ama o masaya YPG ve PYD oturmayacak.

* Türkiye'nin atılımına muhalefetin bir katkısı yok. Eksiği hissedilen tek şey o da ciddi bir muhalefet.

* Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı'na uslübü asla kabul edilemez. Millete saygını bu mu?

*Bizim programımız belli. Seçimin üstünden geçen bu kısa zamanda verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Türkiye için hizmet, reform dönemi başlamıştır. Her şey yoluna girmiş, gelecek hedeflerine yürürken, birileri bu istikrarlı yürüyüşten rahatsız oldu.

*Birileri erken seçime gidileceği söyleyerek kafaları karıştırmaya başladı. Türkiye'nin erken seçim gibi bir gündemi yoktur. Son iki yıl içinde 4 seçim yapılmıştır, ve milletimiz yüzde 50'ye yakın oyu sizlere ikram etmiştir. Bunun gereğini yapmadan erken seçim söz konusu olamaz.

*Kısır çekişmelerden uzaklaşarak bu ülkenin kalkınma hedeflerine odaklanmamız lazım. Demokrasi, adalet, toplumsal hayatımızı geliştirmemiz lazım. Bu ülkenin şehirlerini barış şehirleri haline getirmemiz lazım. Bizim için her dakika çok değerli. Bu ülkede seçim yapılacaktır ama 4 sene sonra yapılacak. Yabancı yatırımcıların bunları bize sorduğuna şahit oldum. Türkiye'nin normale döndüğü her dönemde bu tür siyasi projelerin içine giriyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...