Tgrt Haber

Başbakan Davutoğlu'ndan kritik çağrı

17 Şubat 2016 11:17 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10
Başbakan Davutoğlu'ndan kritik çağrı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nda konuştu. Başbakan, partilere yeni anayasa çalışamaları için çağrıda bulundu.

İşte konuşmanın satır başları: Demokrasimiz bugün bizim en büyük gücümüz. Demokratikleşme yönündeki adımları güçlendireceğiz. Düşünce özgürlüğünü sınırlayan her türlü yaklaşımın karşısındayız. Düşünce özgürlüğünün olmadığı alanda bilimsel gelişmenin olmayacağının bilincindeyiz. 12 Eylül döneminde öğrenci, 28 Şubat'ta öğretim görevlisiydik. O dönemki tecrübelerden sonra bilimsel hayatı teşvik edecek düşünce özgürlüğü olmalı. Hükümeti kurar kurmaz, siyasi parti liderlerini ziyaret ederek sivil bir Anayasa'nın yapılması gerektiğini anlattık.
 
Hiç kimse bir diğerine konu dikte etmemeli. Bir kez daha bütün siyasi partilere bu çalışamaların devamı dahilinde çağrıda bulunuyorum. Her ne surette olursa olsun biz her şeyi tartışabilmeliyiz.
 
Sayın Meclis Başkanımızdan  da başlattığı bu güzel teşebbüsü devam ettirme yönünde iradesini sürdürmesini  rica ediyorum.
 
Çevre bölgesinde yaşanan krizler Türkiye'yi tam anlamıyla cazibe merkezi haline getirmiş durumda. Birçok bilim adamı, düşünür Türkiye'de yaşamayı büyük bir avantaj olarak görmekte. Bütün illerimizde üniversiteler kurduk. Türkiye fikir, düşünce, bilimsel özgürlüğün tahkim edildiği yeni dönemi 2002'den bu yana yaşamıştır.
 
Demokrasimiz bizim en büyük gücümüzdür. Demokrasimizi güçlendirmemiz bağlamında bundan sonra da demokratikleştirme adımlarımızı hızlandıracağız, reform çabalarına öncülük edeceğiz. Düşünce özgürlüğünü sınırlayan her türlü yaklaşımın karşısındayız. Eleştiri özgürlüğü olmayan ortamlarda bilimsel düşüncenin olması mümkün değildir. Sivil Anayasa'nın gerçekleşmesine büyük önem veriyoruz. 12 Eylül döneminde bizler öğrenciydik, 28 Şubat'ta öğretim üyesiydik. Askeri şartların, terörün nasıl bir olumsuzluğa sahne olduğunu öönce bilim adamları yaşadı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...