Tgrt Haber

Bayramda otobüsler ücretsiz mi, bedava mı olacak? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

28 Nisan 2022 11:49 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 12:31
Bayramda otobüsler ücretsiz mi, bedava mı olacak? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

"Bayramda otobüsler ücretsiz mi?" sorusu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 2 Mayıs'ta başlayacak olan Ramazan Bayramı için tatil başlayacak. Bayramda toplu taşıma araçlarını kullanmak isteyen kişiler ücret ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyor. Peki Ramazan Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs, Marmaray ve vapur ücretsiz mi? İşte Resmi Gazete'de yayımlanan toplu taşıma ücretlerine dair karar…

Ramazan Bayramı 2 Mayıs’ta başlayıp, 4 Mayıs’ta son bulacak. Bu günler resmi tatil olacak. Bayram tatilinde gezmek ve ziyaretlerde bulunmak isteyen vatandaşlar "Toplu taşıma ücretsiz mi olacak?" sorusunun cevabını merak ediyor. Konuyla alakalı karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Bayramda otobüsler ücretsiz mi, bedava mı olacak? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Ramazan Bayramı'nda otobüs, metro, metrobüs, Marmaray ve vapur ücretsiz mi? İşte detaylar…

BAYRAMDA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ?

Ramazan Bayramı'nda otoyol, köprü ve toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayınlanan karara göre bayramda otobüsler ve toplu taşıma araçları ücretsiz olacak.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA METRO, METROBÜS VE MARMARAY ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre,

Bayramda otobüsler ücretsiz mi, bedava mı olacak? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 30 Nisan saat 00.00'dan 5 Mayıs saat 07.00'ye kadar köprü ve otoyollar ücretsiz olacak.

'yap-işlet-devret' modeliyle yapılan projeler hariç, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altındaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler ücretsiz olacak.

2 Mayıs saat 00.00'dan 4 Mayıs saat 24.00'e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyeler ve belediyelere bağlı birlik, müessese ve işletmelere ait toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz hizmet verecek.

METRO, METROBÜS, OTOBÜS VE DENİZ ULAŞIM ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yönetimi tarafından UKOME’ye  sunulan toplu ulaşım esnafına ait zam teklifi, UKOME tarafından reddedilmişti. Fakat geçtiğimiz günlerde İstanbul’da ulaşıma yüzde 40 oranında zam yapıldı. Yapılan zammın ardından metro, metrobüs, otobüs ve deniz ulaşım ücretleri ise şu şekilde:

Yüzde 40 zam kararı sonrası İETT toplu taşıma ücretleri;

  • Tam elektronik bilet ücreti: 5,48 liradan, 7,67 liraya
  • Öğrenci elektronik bilet ücreti:2,66 liradan 3,72 liraya
  • Tam abonman: 430 liradan, 602 liraya,
  • Öğrenci abonmanı: 78 liradan, 109 liraya,
  • İlk aktarma: 3,92 TL'den 5,48liraya

AKSİ, MİNİBÜS, DOLMUŞ VE SERVİS ÜCRETLERİ

  • Sarı taksi açılış ücreti: 7 TL'den 9,8liraya
  • Sarı taksi kısa mesafe ücreti: 20 liradan, 28liraya
  • Minibüs indi-bindi ücreti: 3,75 TL’den 5,25liraya
  • Okul Servis Ücreti: (0-1 KM) 396 TL’den 554liraya
  • Personel Servis Ücreti: (10-17 koltuk kapasiteli taşıt ilk kalkış) 211 TL’den 295liraya
  • Taksi Dolmuş (D35 Kadıköy-Bostancı): 7,25 TL’den 10liraya yükseldi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...