Tgrt Haber

BESYO tercih sürecinin eylül ayında başlaması bekleniyor

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
10 Eylül 2024 12:59 - Güncelleme : 10 Eylül 2024 13:01
BESYO tercih sürecinin eylül ayında başlaması bekleniyor

Spor Bilimleri Fakültesi için düzenlenen Özel Yetenek Sınavının (ÖZYES), 26 Ağustos 2024 tarihinde tamamlanmasının ardından adaylar, BESYO tercih sürecini araştırmaya başladı.

Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) kapsamında yapılan BESYO sınavlarının tamamlanmasıyla beraber, yükseköğretim kurumlarının spor programları tercihlerinin eylül ayında başlaması bekleniyor.

2024 BESYO TERCİHLER BAŞLADI MI, NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2024 BESYO tercih dönemi henüz başlamadı. Ancak YKS​ ek tercih sürecinin devam etmesi nedeniyle BESYO tercih kılavuzunun eylül ayında yayımlanması öngörülüyor.

BESYO tercih sürecinin eylül ayında başlaması bekleniyor - 1. Resim

BESYO YERLEŞTİRME​ NASIL YAPILACAK?

Üniversite hayallerinde spor fakültelerine yer veren öğrenciler, merkezi yerleştirmede yükseköğretim programlarına; puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirilecekler. 2024 yılında yapılacak merkezi yerleştirmede ise 2024 yılı için hesaplanmış yerleştirme puanları kullanılacaktır.

En yüksek yerleştirme puanına sahip adaydan başlayarak ve adayların tercih sırası esas alınarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir.

BESYO İÇİN EN AZ KAÇ PUAN?

BESYO bölümünü tercih etmek için TYT programında en az 160 puan ve 800 bin sıralamaya sahip olmak gerekiyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe10 Eylül 2024 17:20

Spor'a meraklı gençler için güzel bir habermiş bu ÖZYES olayı hepsinin hayallerine kavuşmasını dilerim

Sonraki Haber Yükleniyor...