Tgrt Haber

Beyin yakan zekâ görseli: Topuklu giyen adam illüzyonunu 100 kişiden 1’i çözümleyebiliyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
27 Ekim 2022 11:20 - Güncelleme : 27 Ekim 2022 17:24

Optik illüzyonlar bazen ünlü bir sanatçının önemli bir eseri olabileceği gibi bazen de tesadüfen çekilmiş bir fotoğraf karesi de olabiliyor. Tıpkı bu resimde olduğu gibi… Ofiste birbirine sarılan bu iki kişinin fotoğrafı görenleri şaşkına çevirdi. Gerçekten topukluları kimin giydiği ise bulunamıyor. Bir optik illüzyon olan bu fotoğraf karesine algı uzmanları başarılı bir illüzyon gözüyle bakarken 8 saniyede çözümleyen sayısının yok denecek kadar az olduğunu belirtiyor.

Resimde birbirine sarılan iki kişi görülüyor. Biri sandalyede otururken diğeri ayakta duruyor. İnsanlar bacakların erkeğe mi kadına mı ait olduğunu bulmakta zorluk çekiyor. Ünlü algı​ uzmanı Micheal Loren, "İlk başta topuklu ayakkabı giydiğini düşündüm. Burada neler olduğunu görmem çok uzun sürdü. Çünkü tamamen mavi gömlek, beyaz pantolon ve topuklu ayakkabı giyen bir adam gördüm" dedi.

Beyin yakan zekâ görseli: Topuklu giyen adam illüzyonunu 100 kişiden 1’i çözümleyebiliyor!

YAKINDAN BAKARSANIZ GÖRME ŞANSINIZ YÜKSELİYOR

İlk bakışta, adam kadına sarılmak için eğiliyor gibi görünüyor. Yani topuklu ayakkabıları ve beyaz pantolonu giyenin erkek olduğu sanılıyor. Ancak yakından baktığınızda kadının erkeğe sarılmak için eğildiğini görebilirsiniz. Pembe renkli gömlekli adam ise aslında sandalyede oturuyor. Burada önemli olan soru ayakların kime ait olduğunu kaç saniyede çözebildiğiniz. 6 saniyede bu ayrımı yapabilenler, algı uzmanlarına göre üstün zekalı kabul ediliyor.

Bu tarz görsel zeka​ ile ilgili testler, ilk bakış açınızla akalıdır. Detaylara fazla dikkat eden ya da detayları hemen fark edebilen biriyseniz, bu fotoğrafı da doğru şekilde görme olasılığınız artar. Eğer siz de bu fotoğrafa bakar bakmaz ayrımı yapabildiyseniz, diğer insanlardan oldukça zeki olduğunuzu ve görsel zekanızın üstün olduğunu söyleyebiliriz.

Algı uzmanları, optik illüzyon​ testlerinin bilişsel ve görsel zekayı olumlu yönde etkilediğini günlük olarak tekrar edilmesinin önemini belirtiyor.

Bilişsel zeka​ gelişimi için algı uzmanları tarafından psikanalizlerde kullanılan optik illüzyonları, her gün çözümleyerek kavrama yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.

Bu tarz içerikleri görmek ve IQ'nuzu test etmek için TGRTHaber.aktuel'den diğer testlerimize göz atmayı unutmayın.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...