Tgrt Haber

Bitkisel Üretim Yeni Destekleme Modeli kapsamında mazot ve gübre yardımı sağlanacak

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2024 12:45 - Güncelleme : 06 Eylül 2024 12:48
Bitkisel Üretim Yeni Destekleme Modeli kapsamında mazot ve gübre yardımı sağlanacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bitkisel Üretim Yeni Destekleme Modeli kapsamında temel, planlama ve su kısıtı desteğinin sağlanacağını bildirdi.

Üretim ve Üreticiyi merkeze alan Planlama ve Yeni Destekleme Modeli ile ilgili bilgi veren Bakan Yumaklı, stratejik ürünlerde mazot​ ve gübre​ desteği sağlanacağını belirtti.

 BİTKİSEL ÜRETİM YENİ DESTEKLEME MODELİ NEDİR?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Bitkisel üretimin desteklenmesi programı ile çiftçilere temel destek, planlı üretim desteği ve üretimi geliştirme destekleri verilecek. Planlı üretim desteği kapsamında ise; planlama kapsamındaki ürünler arasında yer alan arpa, aspir, ayçiçeği, buğday, kolza, fasulye, mercimek, mısır, nohut, pamuk, patates, soğan, soya ve yem bitkileri üreten çiftçilere temel desteğe ilave destek ödemesi yapılacak.

Bitkisel Üretim Yeni Destekleme Modeli kapsamında mazot ve gübre yardımı sağlanacak - 1. Resim

 BİTKİSEL ÜRETİM YENİ DESTEKLEME MODELİ İLE NELER SAĞLANACAK?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bitkisel Üretim Yeni Destekleme Modeli kapsamında temel, planlama ve su kısıtı desteğinin sağlanacağını ve stratejik ürünlerde mazot​ ve gübre​ desteği verileceğini belirtti.

TÜRKİYE TARIMSAL ÜRÜN ÜRETİMİNDE DÜNYADA KAÇINCI SIRADA?

Türkiye, tarımsal ürün hasılasında Avrupa’da birinci sırada yer alırken dünyada 10.sırada bulunuyor.

TÜRKİYE HANGİ ÜRÜNDE DÜNYA BİRİNCİSİ?

Türkiye, fındık, kiraz, incir, kayısı, ayva ve keçiboynuzu üretiminde dünyada birinci sırada yer alırken; kavun, karpuz, salatalık, pırasa, zeytin, mandalina ve elma üretiminde dünya ikinciliğini koruyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...