Tgrt Haber

BM'den kritik su uyarısı! Su kaynakları tükeniyor! 3,5 milyar kişi su stresinden etkileniyor! Sırada küresel su krizi mi var?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
23 Mart 2023 11:06 - Güncelleme : 23 Mart 2023 11:14
BM'den kritik su uyarısı! Su kaynakları tükeniyor! 3,5 milyar kişi su stresinden etkileniyor! Sırada küresel su krizi mi var?

İklim krizi, çevresel felaketler ve bilinçsiz su tüketimi gibi daha birçok etken dünya genelinde su kaynaklarının hızla tükenmesine neden oluyor. Birleşmiş Milletler (BM) ise su tüketimiyle ilgili kritik uyarıda bulundu! Su krizi başlayabilir…

Dünya genelinde her geçen gün iklim krizi​ çok daha büyük bir boyuta ulaşıyor. Birleşmiş Milletler’den gelen yeni bir uyarı ise bu konuya dikkat çekiyor. Dünya genelinde 3,5 milyar insanın yılda en az bir ay, suya talebin su arzından çok olması durumu olarak tanımlanan su stresinden etkilendiğini ifade ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM), başta iklim değişikliği olmak üzere aşırı tüketim nedeniyle küresel su krizinin yalanabileceğini aktardı. BM​ raporuna göre su krizinin etkisi ise milyarlarca insanı kapsayacak.

KÜRESEL SU KRİZİ KAPIDA!

Birleşmiş Milletler’den kritik bir rapor yayınlandı. Aşırı tüketim ve iklim değişikliği nedeniyle küresel su krizinin yaşanabileceği uyarısı yapılıyor. Ünlü İngiliz medya kuruluşu BBC’de yer alan habere göre, BM Su ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından yeni bir rapor hazırlandı.

Hazırlanan söz konusu rapora göre, aşırı tüketim ve kirlilik nedeniyle kıtlığın endemik hale geldiği ve küresel sıcaklık artışının mevsimsel su kıtlığına neden olduğu kaydedildi. Raporun başyazarı olan Richard Connor ise dünya nüfusunun önemli bir bölümünün su stresi açısından kritik bölgede yaşadığı ifade edildi.

BM'den kritik su uyarısı! Su kaynakları tükeniyor! 3,5 milyar kişi su stresinden etkileniyor! Sırada küresel su krizi mi var?

3,5 MİLYAR KİŞİYİ ETKİLİYOR!

Raporda önemli detaylara yer veren Richard Connor, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10’ununu su stresi açısından kritik bölgede yaşadığını ifade etti. Dünya genelinde ise 3,5 milyar insanın yılda en az bir ay, su stresinden etkilendiğini kaydetti. Küresel su arzına ilişkin belirsizliklerin ise arttığının altı çiziliyor.

BM öncülüğünde 22 – 24 Mart’ta New York’ta düzenlenecek BM 2023 Su Konferansı konuşmacılarından olan Usha Rao Monari, BBC’ye verdiği bir röportajında küresel su kaynaklarının artık çok daha dikkatli yönetilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Küresel su krizinin oluşabileceği yönünde uzmanlar uyarıyor.  

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...