Tgrt Haber

Bolu Dağı, Düzce Ovası ile Bolu Ovası'nı birbirinden ayırır

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT HABER
08 Temmuz 2024 12:17 - Güncelleme : 08 Temmuz 2024 23:15
Bolu Dağı, Düzce Ovası ile Bolu Ovası'nı birbirinden ayırır

Sosyal medyada gündem olan "Bolu Dağı mı? Düzce Dağı mı?" tartışmasının ardından vatandaşlar Bolu Dağı'nın nereden başladığını merak etmeye başladı. Bolu Dağı, Düzce ve Bolu'nun tam ortasında bulunuyor.

Düzce​ Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından Bolu​ Dağı​'nın nerede olduğu gündem oldu.

Belediye Başkanı Özlü paylaşımında "Doğru bilinen yanlışlar vardır. Yanlıştır, ama insanlar doğru sanırlar. Bunlardan birisi de 'Bolu Dağı' ismidir. Aslında Bolu tarafında 'dağ' yoktur. Bolu tarafı 'ovadır'. Dağ Düzce tarafındadır. Çoğrafı yapısına göre burası 'Bolu Dağı' değil, 'Düzce Dağı'dır. Yaşam alanı bakımından dağdaki yol boyu işletmelerin tamamına yakını da Düzcelilerin. Bu yanlışı düzeltelim. Bu dağın Doğru adı Düzce Dağı" dedi.

Vatandaşlar tarafından Bolu Dağı'nın nereden başladığı merak edilmeye başladı.

Bolu Dağı Düzce Ovası ile Bolu Ovası'nı birbirinden ayırır - 1. Resim

BOLU DAĞI NEREDEN BAŞLAR?

Bolu Dağı, Düzce Ovası ile Bolu Ovası'nın tam ortasında bulunuyor.

BOLU DAĞI HANGİ İLDE?

Bolu Dağı, Bolu iline bağlıdır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olan Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün resmi sitesinde yer alan bilgilere göre Bolu topraklarını yüzde 56'sını dağlar kaplamaktadır.

Bolu Dağı ise ilin güneybatı-kuzeydoğu istikametinde yer alır.

BOLU DAĞI YÜKSELİĞİ KAÇ METRE?

Bolu Dağı'nın en yüksek bölgesi 1980 metre ile Çele Doruğu'dur.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...