Tgrt Haber

Bolu nerede? Bolu nereye yakın? Bolu ilçeleri!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
16 Mart 2023 14:08 - Güncelleme : 16 Mart 2023 14:25
Bolu nerede? Bolu nereye yakın? Bolu ilçeleri!

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem vatandaşları korkuttu. AFAD'dan yapılan açıklama, depremin derinliğinin 8.1 kilometre olduğu aktarıldı. Çevre illerden de hissedilen depremin ardından vatandaşlar, Bolu nerede? Bolu nereye yakın? Bolu ilçeleri! konularını araştırmaya başladı. Bolu şehri ülkemizin Batı Karadeniz sınırlarındadır. İşte Bolu ilçeleri!

Karadeniz Bölgesi’nin Batı Karadeniz bölümünde yer alan Bolu​'da gerçekleşen deprem​, İstanbul​'da da hissedildi. Bolu'da saat 13.55'te 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 8 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı, İstanbul dahil olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Peki, Bolu nerede, ilçeleri nerede? 

BOLU NEREDE?

Bolu İl Merkezine göre; Dörtdivan, Yeniçağa ve Gerede İlçeleri doğuda, Mengen kuzeydoğuda, Göynük ve Mudurnu İlçeleri güneybatıda, Seben ve Kıbrıscık İlçeleri ise güneyde yer almaktadır. Bolu’nun, batısında Düzce ve Sakarya, güneybatısında Bilecik ve Eskişehir, güneyinde Ankara, doğusunda Çankırı, kuzeyinde Zonguldak ve kuzey doğusunda Karabük İlleri yer alır.

BOLU İLÇELERİ

Bolu iline bağlı toplamda 9 adet ilçe bulunmaktadır. Bunlar; Merkez, Gerede, Mudurnu, Göynük, Mengen, Yeniçağa, Dörtdivan, Seben ve Kıbrıscık ilçeleridir.

Bolu nerede? Bolu nereye yakın? Bolu ilçeleri!

AFAD'DAN DEPREM İLE İLGİLİ AÇIKLAMA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Bolu'da meydana gelen Depremle ilgili açıklama yapanAFAD Başkanı Yunus Sezer, "Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprdm sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır" dedi.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...