Tgrt Haber

Kahvelerle dolu kupalar arasındaki boş kupayı kimse bulamadı! 7 saniyede bulanlar süper zekalı çıkıyor

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2023 12:00 - Güncelleme : 02 Şubat 2023 15:01
Kahvelerle dolu kupalar arasındaki boş kupayı kimse bulamadı! 7 saniyede bulanlar süper zekalı çıkıyor

İçinde lezzetli kahveler ve milkshakelerin olduğu rengarenk kupalar arasında bir de boş kupa bulunuyor. Bugünkü göreviniz lezzetli kupalar arasında gizlenen boş kupayı 7 saniye içinde bulmak. Verilen sürede boş kupayı bulanların pratik zekaya ve iyi bir görsel hafızaya sahip oldukları ortaya çıkıyor.

IQ testleri​ genellikle zeka katsayınızın yüksek veya düşük olup olmadığını belirlemek için yapılır. Test, bir kişinin bilişsel yeteneklerini, yani problemleri çözme ve mantıksal olarak muhakeme etme yeteneğini ölçer. Sözlü, sözel olmayan ve tam ölçekli gibi çeşitli IQ testleri vardır. Bu testler genellikle kapsamlı ve sıkıcıdır. Neyse ki, IQ zeka testlerinizi test etmenin heyecan verici ve eğlenceli bir yolu da var. Optik illüzyon testleriyle analitik bir zekaya sahip olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Hazırsanız 7 saniyelik sürenizi başlatabilirsiniz.

Kahvelerle dolu kupalar arasındaki boş kupayı kimse bulamadı! 7 saniyede bulanlar süper zekalı çıkıyor

7 SANİYELİK SÜRENİZİ AŞMADAN BOŞ KUPAYI BULMAYA ÇALIŞIN

Zeka oyunları, mantıksal düşünme ve problem çözme yeteneklerini ölçmenin en eğlenceli yoludur. 

Farklı içeceklerle dolu sayısız kupa görebilirsiniz. Fincanlarda sıcak çikolata, yeşil çay, milkshake ve portakal suyu bulunuyor. 

Tavşan, kuş, ayı ve tilki seçtikleri içeceklerin tadını çıkarıyor.  çevrimiçi zeka bulmacasına daha yakından bakarsanız, herhangi bir içecekle dolu olmayan bir kupa olduğunu göreceksiniz. 

Her zaman olduğu gibi, bu zeka oyunu bulmacası için belirlenmiş bir zaman sınırımız var. Boş kupayı bularak cevabı bulmak için 7 saniyeniz var. 

Öyleyse beyninizi test edelim. 

Süreye aşmadan cevaba ulaşmak ne kadar hızlı düşenebildiğiniz hakkında fikir veriyor.

Daha fazla optik illüzyon, mantık hatası ve farklı olanı bul çözerek kendinizi hızlandırabilir, görsel zekanızı geliştirebilirsiniz.

Boş kupayı 7 saniye içinde bulabilenleri tebrik ediyoruz.  

Kahvelerle dolu kupalar arasındaki boş kupayı kimse bulamadı! 7 saniyede bulanlar süper zekalı çıkıyor

Muhakeme yeteneği, mantıksal akıl yürütme, şekiller, yön testi, grafik temsil, sözel akıl yürütme vb. birçok sorunu çözmede ve analiz etmede görsel zeka çok önemli bir yer tutar. Bulmaca çözmekten, resim veya grafikleri yorumlamaktan hoşlanan insanlar; görsel IQ, gelişmiş muhakeme, dikkat ve hafıza düzeyleri daha yüksek insanlardır.

Algı uzmanları tarafından önerilen ve psikanalizlerin bir parçası olarak kullanılan optik illüzyon testlerini düzenli çözmek hızlı kavrama yetisi üzerinde olumlu katkılar sağlıyor.

IQ ve zeka testlerinden yararlanarak bilişsel zeka gelişimi için  TGRTHaber.aktuel  içeriklerine tıklayabilirsiniz. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali 6 Şubat 2023 10:58

Çok çok güzel

Sonraki Haber Yükleniyor...