Tgrt Haber

Bozcaada Polente Feneri'ne girişler yangın riski nedeniyle yasaklandı

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
16 Ağustos 2024 15:56 - Güncelleme : 16 Ağustos 2024 16:04

Bozcaada'nın en popüler yerlerinden biri olan Polente Feneri, günbatımı manzarası ile çok konuşulurken yangın riski sebebiyle girişleri kapatıldı. Yaz aylarında ziyaret etmek isteyenler ise neden kapatıldı, ne zamana kadar kapalı 2024 aramasını yaparken henüz açılış tarihi duyurulmadı.

Turistlerin severek gittiği Bozcaada​ Polente Feneri'ne talep artarken son günlerde ülkemizde artan orman yangınları sebebiyle girişler ikinci duyuruya kadar kapatıldı.

Ne zaman açılacağı ve neden kapandığı ise ziyaretçilerin gündeminde yer aldı.

BOZCAADA POLENTE FENERİ AÇILDI MI, NE ZAMAN AÇILACAK 2024?

Yangın riskine karşı önlem olarak girişlerin kapatıldığı Polente Feneri'nin ne zaman açılacağına dair bir tarih paylaşımı yapılmazken açıklama şöyle oldu:

"İlçemizde son günlerde meydana gelen orman yangınları ile ilgili tüm kurumlarımız, belediyemiz, duyarlı tüm vatandaşlarımız ve çevre ilçelerden gelen takviye söndürme ekiplerimiz yaşanabilecek herhangi bir olumsuz duruma karşı teyakkuz halindedir.

İlçemize ziyarete gelen misafirlerimizin yoğun şekilde ziyaret ettiği ve çevresindeki ormanlık alanda yangın riski bulunan Gün Batımı (Polente Feneri) mevkii ikinci bir duyuruya kadar vatandaş giriş çıkışına kapatılmıştır"

Bozcaada Polente Feneri'ne girişler yangın riski nedeniyle yasaklandı - 1. Resim

POLENTE FENERİ'NE GİRİŞ YASAK MI?

Turizm bölgesi olan Bozcaada her yaz çok fazla ziyaretçi ağırlarken en sevilen yerlerinden bir tanesi de Polente Feneri. Eşsiz günbatımı manzarasının olduğu alana her yıl birçok kişi arabaları, sandalyeleri ve yiyecekleri ile ziyaret ederken fotoğraflar çekiliyor.

Bu sene artan orman yangınlarının ardından Polente Feneri'nde de önlem alındı. Otluk alanda yangın çıkma ihtimaline karşın girişler yasaklandı.

Yasağın kalkacağı tarih duyurulmazken ikinci bir açıklamaya kadar kapalı olacağı da belirtildi.

Bozcaada Polente Feneri'ne girişler yangın riski nedeniyle yasaklandı - 2. Resim

BOZCAADA POLENTE FENERİ KAPALI MI, NEDEN?

Yaz aylarının gelmesiyle beraber ülkemizde artan orman yangınları ile mücadeleler devam ederken Polente Feneri, yangın riski nedeniyle kapatıldı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...