Tgrt Haber

Bu görüntünün içinde ne gizlendiğini gören 140 IQ’ya sahip: Çok az insan 5 saniye içinde görebiliyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2022 11:11 - Güncelleme : 07 Ekim 2022 17:31
Bu görüntünün içinde ne gizlendiğini gören 140 IQ’ya sahip: Çok az insan 5 saniye içinde görebiliyor!

İki veya daha fazla farklı objeyi içinde barındıran ve ilk algıya göre kişinin karakteri ya da zekâ seviyesi hakkında bilgi veren görseller olan optik illüzyonlar, Chicago’da bazı iş görüşmelerinde kişilerin algılarını ve zekalarını ölçmek için kullanılıyor. İlk olarak ABD’de yapılan bu optik illüzyonun içindeki objeyi, 5 saniye içinde görenlerin 130 ila 140 arasında bir IQ’ya sahip olduğu söyleniyor. Zekanızı test etmeye hazırsanız kronometreyi açın ve 5 saniye içinde zikzaklar içindeki şeyi bulun!

Optik bir yanılsama beyninizde 'yanlış' bir tepkiye neden olur ancak temelde kendi zihninizi kandırdığınızın göstergesidir. Buradaki optik illüzyon​ ilk olarak ABD’de yapıldı ve Chicago’da bazı iş görüşmelerinde tek soruluk zekâ puanlamasında soruldu. İlk bakışta rahatsız edici şekilde gördüğünüz zikzaklara nasıl odaklanmak gerektiği tamamıyla size kalmış. Burada gizleneni 5 saniye içinde bulmanız ise zekânız adına büyük önem taşıyor.

Bu görüntünün içinde ne gizlendiğini gören 140 IQ’ya sahip: Çok az insan 5 saniye içinde görebiliyor!

OPTİK İLLÜZYONUN İÇİNDEKİNİ KAÇ SANİYEDE GÖRDÜNÜZ?

Aşağıdaki resim kanıtlanmış bir optik illüzyondur. İlk bakışta, bir grup zikzak beyaz ve siyah çizgiye baktığınızı düşünüyorsunuz. Ama biraz daha yakından bakarsanız, o çizgilerin arasında gizlenmiş bir hayvan​ olduğunu fark edeceksiniz. Bunun hangi hayvan olduğunu çok az kişi 5 saniyede görebiliyor. Elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz, ancak yine de hayvanı göremiyor musunuz? Bu defa gözlerinizi kısarak bakmaya çalışın.

Resimdeki pandayı 5 saniyede gördüyseniz 130 ila 140 arası bir IQ​ seviyeniz var. 10-15 saniye aralığında görüyseniz 120 ila 130 aralığında bir IQ’ya sahipsiniz. Unutmayın ki belirlenen süre zarfında görebilen yetenekli kabul ediliyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ela 22 Ekim 2022 20:48

1 saniyede gördüm

Sonraki Haber Yükleniyor...