Tgrt Haber

Beyin eriten optik illüzyon: Sadece 10 kişiden 2’si bukalemunda gizlenen kadınları 8 saniyede bulabiliyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
13 Ekim 2022 08:00 - Güncelleme : 13 Ekim 2022 11:46
Beyin eriten optik illüzyon: Sadece 10 kişiden 2’si bukalemunda gizlenen kadınları 8 saniyede bulabiliyor!

Gözlem becerilerini ve kavrama yeteneğini test etmeye yarayan optik illüzyonlar, kendinizi test etmek için mükemmel bir araç olabilir. Psikologlar, bu görsel içinde gizlenenleri verilen süre içinde fark etmenin doğrudan IQ seviyesiyle bağlantılı olduğunu belirtiyor.

Bukalemunlar doğuştan kamuflaja sahip, optik illüzyonun ise kendileridir. Ünlü bir İtalyan sanatçı olan Johannes Stoetter’e ait bu resimde gizlenen iki kadın​ bulunuyor. Sizden bu kadınları 8 saniye içinde bulmanız bekleniyor. Bu süre zarfında iki kadını birden görebilenler, psikologlar tarafından gerçekten üstün bir görüş yeteneğine ve yüksek IQ puanına sahip… Hazırsanız başlayabilirsiniz.

KADINLARI 8 SANİYEDE BULMAYA ÇALIŞIN

İtalyan sanatçı Johannes Stoetter, bu başyapıtındaki görselde zarif bir şekilde oturan renkli bir bukalemunla gözlemcileri çok zekice kandırmayı başarıyor.
Bu optik illüzyonda, muhtemelen şimdiye kadar gördüğünüz her şeyi sorgulamanıza neden olacak veya size yeni bir bakış açısı kazandırabilecek iki kadın bulmaktır. Bakalım her iki kadını da 8 saniyede bulabilecek misiniz?

Burada bukalemunun yüzü sadece bir yanılsamadır. Bukalemunun arka ayaklarının zıt yöne dönük olduğuna dikkat edin. Sağda pullu kuyruğunun başladığı yerde bir çıkıntı bulunuyor.  Daha yakından baktığınızda bunun bir kadın yüzü olduğunu göreceksiniz.

Beyin eriten optik illüzyon: Sadece 10 kişiden 2’si bukalemunda gizlenen kadınları 8 saniyede bulabiliyor!

DİĞER KADIN NEREDE?

Sol üst uçta ise diğer kadının yüzünü ve yüzüstü yattığını daha yakından bakarak görebilirsiniz. Tüm bunları okumadan 8 saniye içinde bu iki kadını görebildiyseniz gerçekten üstün bir görüş gücüne ve yüksek bir IQ seviyesine sahip olmanız kuvvetle muhtemel.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...