Tgrt Haber

Bülent Eczacıbaşı kimdir, kaç yaşında, nereli? Bülent Eczacıbaşı

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
09 Aralık 2022 10:26 - Güncelleme : 09 Aralık 2022 11:07
Bülent Eczacıbaşı kimdir, kaç yaşında, nereli? Bülent Eczacıbaşı

Eczacıbaşı Holding'in yönetim kurulu başkanı olan Bülent Eczacıbaşı, son günlerde 50 yıllık iş hayatını anlattığı kitabıyla gündemde. İş insanı ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, iş hayatındaki başarılarla takip ediliyor. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Araştırması kapsamında 2020”de iş dünyasının gözünde “En Sorumlu Lider” seçilen Bülent Eczacıbaşı kimdir, kaç yaşında, nereli?

Bülent Eczacıbaşı​'nın yeni kitabı okuyucularla buluştu. Aynı zamanda, İstanbul Modern Sanat Müzesi’ni bünyesinde bulunduran İstanbul Modern Sanat Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı yürüten Bülent Eczacıbaşı, sosyal sorumluluk projeleriyle bilinir. Peki, Bülent Eczacıbaşı kimdir, kaç yaşında, nereli? Bülent Eczacıbaşı

BÜLENT ECZACIBAŞI KİMDİR?

1949 yılında dünyaya gelen Bülent Eczacıbaşı, iş hayatına 1974 yılında atıldı. 1991-1993 yıllarında Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1997-2001 yıllarında TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı, 1993-1997 yıllarında Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 

Bülent Eczacıbaşı kimdir, kaç yaşında, nereli? Bülent Eczacıbaşı

Kitaplarıyla da tanınan Eczacıbaşı, 2018 yılında yayınlanmış “İşim Gücüm Budur Benim” isimli, 2020’de “A Rip in the Sea” adıyla İngilizce olarak da yayınlanan kitabı bulunuyor. Fotoğraf tutkusu ile yaptığı seyahatlerde, farklı kültürlerden insanların hikayelerine tanıklığını paylaştığı “Yoldan” adlı kitabı da yayınlanmıştır.

 BÜLENT ECZACIBAŞI EVLİ Mİ?

Bülent Eczacıbaşı, 25 Aralık 1980 yılında Oya Eczacıbaşı ile evlendi. Emre Eczacıbaşı ve Esra Eczacıbaşı adında 2 evladı bulunuyor.

 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...