Tgrt Haber

Bülent Özveren kimdir? Bülent Özveren öldü mü, kaç yaşında?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2022 08:41 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 09:20
Bülent Özveren kimdir? Bülent Özveren öldü mü, kaç yaşında?

Ani rahatsızlığı sonrası İstanbul'da yoğun bakıma kaldırılan Bülent Özveren'den kötü haber geldi. Bugün yakınları tarafından Eurovision Şarkı Yarışması'nın Türkçe sunuculuğunu da yapan Bülent Özveren'in hayatını kaybettiği açıklandı. Uzun yıllar TRT'de görev yapan Özveren, spor spikerliği de yaptı. Peki, Bülent Özveren kimdir?

TRT​'de uzun yıllar çalışan ve Eurovision şarkı yarışmalarında Türkçe sunum yapan Bülent Özveren 79 yaşında hayatını kaybetti. Kariyerine birçok başarı sığdıran Özveren'in acı haberini eşi sosyal medya hesabından duyurdu. 

BÜLENT ÖZVEREN KİMDİR?

1943 İstanbul​ doğumlu Bülent Özveren, 1975 ve 2012 yılları arasında Eurovision Şarkı Yarışması​'nı Türkçe olarak sundu. Aynı zamanda spor spikerliği de yapan Özveren, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. TRT'nin 1964 yılında açtığı ilk "prodüktörlük" sınavında başarılı olup İstanbul Radyosu'ndaki kursu birincilikle tamamladı. 31 Temmuz 1965'te TRT'de çalışmaya başladı ve uzun yıllar TRT'de yer aldı. 

BÜLENT ÖZVEREN TELEVİZYON PROGRAMLARI 

2018 yılında Kim Milyoner Olmak İster yarışma programına katılan Özveren, buradan 30 bin TL kazanarak ayrıldı. 2014 yılında ise Gülben Ergen ve Okan Bayülgen ile birlikte Bir Milyon Kimin yarışma programında jüri üyeliği yaptı. 2013 yılında ise 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda sunucu olarak görev aldı. 1975-2012 yılları arasında Eurovision Şarkı Yarışması'nı Türkçe yorumculuğunu yaptı. 

18 EKİM'DE BÜLENT ÖZVEREN HAYATINI KAYBETTİ 

Sunucu Bülent Özveren geçtiğimiz ay ani bir rahatsızlık nedeniyle İstanbul'da bulunan bir hastanede yoğun bakıma kaldırıldı. Ünlü isimden kötü haber geldi. Eşi Sebla Özveren sosyal medya hesabından, Bülent Özveren'in (79) yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bülent Özveren kimdir? Bülent Özveren öldü mü, kaç yaşında?

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...