Tgrt Haber

CANLI YAYIN ISS || Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüşü canlı takip! Alper Gezeravcı ne zaman gelecek?

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
07 Şubat 2024 15:09 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 15:25

Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı bugün Dünya'ya dönüyor. Türkiye'nin gündeminde yer alan olay ile ilgili ne zaman gelecek, dönüş yolunu canlı izleme linki var mı gibi sorulara cevap haberimizdedir. Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüşü canlı takip, ISS canlı!

Alper Gezeravcı​'nın Dünya​'ya ne zaman döneceği merak konusu olmuştu. Bugün ise dönüş yolculuğu başlıyor. Vatandaşların gündeminde yer alan konu ile ilişkin Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüşü canlı takip! Alper Gezeravcı ne zaman gelecek? araması yapıldı. Uluslararası Uzay İstasyonu​ canlı yayın...

ALPER GEZERAVCI DÜNYA'YA DÖNÜŞÜ CANLI TAKİP!

İlk astronotumuz Alper Gezeravcı'da içinde bulunduğu Ax-3 ekibinin dönüş yolculuğu başladı. Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılarak Dünya'ya dönüyor.

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979 senesinde Silifke'de doğdu. Türkiye​'nin ilk astronotu olan 2001 yılında İstanbul Hava Harp Okulu'nda Elektronik Mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamladı. Dayton, Ohio'daki Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı. Gezeravcı, Axiom Mission 3 görevi kapsamında 19 Ocak günü Kennedy Uzay Merkezi Kalkış Kompleksi 39'da olan fırlatma ile Türkiye'nin ilk astronotu olmuştur. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...