Tgrt Haber

Cengiz Holding kaç para bağışladı? Cengiz Holding deprem yardımı! Cengiz Holding sahibi kimdir?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
16 Şubat 2023 08:27 - Güncelleme : 16 Şubat 2023 09:24
Cengiz Holding kaç para bağışladı? Cengiz Holding deprem yardımı! Cengiz Holding sahibi kimdir?

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Dün televizyon kanalları ortak yayın yaparak Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 2 büyük deprem ardından gerekli bağışı toplamayı hedefledi. Türkiye Tek Yürek programı ortak yayın dün gerçekleşti. Programda birçok televizyon ünlü isim yer alırken, program toplamda 8 saat sürdü. Peki, Cengiz Holding kaç para bağışladı? Cengiz Holding deprem yardımı! Cengiz Holding sahibi kimdir?

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6'lık deprem 10 ilde de büyük yıkıma neden oldu. Depremin açtığı yaraları sarmak için yardım kampanyası düzenlendi. Birçok televizyonun ortak katılımıyla gerçekleşen  "Türkiye Tek Yürek" kampanyasına yüz binlerce kişi bağış yaptı.

CENGİZ HOLDİNG KAÇ PARA BAĞIŞLADI?

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, dün yayınlanan programda "Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyasına 2,5 milyar lira bağışladı.

CENGİZ HOLDİNG SAHİBİ KİMDİR? MEHMET CENGİZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

1961 doğumlu Mehmet Cengiz, Rize doğumludur.  Mehmet Cengiz, kardeşi Ekrem Cengiz ile birlikte Cengiz İnşaat'ı kurdu ve otoyol, köprü, tünel, enerji, maden, turizm ve baraj, liman, metro, demiryolu, havalimanı, boru hatları ve telekomünikasyon işleri ile turizm tesisleri ve konut yapımında faaliyetlerde bulundu. Cengiz Holding ile inşaat, turizm, madencilik, enerji, sigorta ve havacılık sektörlerinde faaliyetlerini sürdürüyor. 

Cengiz Holding kaç para bağışladı? Cengiz Holding deprem yardımı! Cengiz Holding sahibi kimdir?

ORTAK YAYINDA NE KADAR TOPLANDI?

10 ilde büyük yıkıma neden olan asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası TV kanallarının ortak yayını ile "Türkiye Tek Yürek" kampanyası düzenlendi. Türkiye Tek Yürek programı kapsamında rekor bağış yapıldı. Yaklaşık 8 saat süren program boyunca 115 milyar 146 milyon 528 bin TL bağış toplandı ve 9 milyon 10 bin adet SMS gönderildi.

 

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...