Tgrt Haber

Çeyrek altın fiyatı - Yarım altın fiyatları ve Cumhuriyet altını fiyatları

06 Mart 2014 20:24 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:46
Çeyrek altın fiyatı - Yarım altın fiyatları ve Cumhuriyet altını fiyatları

Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyatlarında son durum ne? Çeyrek altın ne kadar? Çeyrek fiyatı. Yarın altın fiyatları ne kadar? Yarım altın fiyatları, yarım altın fiyatı, yarım altın fiyatlarında son durum. Cumhuriyet altını ne kadar? Cumhuriyet altın fiyatları, Cumhuriyet altını son durumu. Tüm bunların detayları haberimizde.

Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyatlarında son durum ne? Çeyrek altın ne kadar? Çeyrek fiyatı. Yarım altın fiyatları ne kadar? Yarım altın fiyatları, yarım altın fiyatı, yarım altın fiyatlarında son durum. Cumhuriyet altını ne kadar? Cumhuriyet altın fiyatları, Cumhuriyet altını son durumu. Tüm bunların detayları haberimizde.
Çeyrek Altın Alış Fiyatı 151.00 TL Çeyrek Altın Satış Fiyatı ise 155.00 TL. Peki Altın fiyatları ne kadar oldu. Altının gramı 94,85'den işlem görüyor. Son günlerde yüksekselme eğiliminde olan çeyrek altında bugün durum ne ? Serbest piyasada Çeyrek Altın ne kadar? Tam altın ne kadar? Altın fiyatları ne kadar arttı ya da azaldı hepsi ve daha fazlası. Altının geleceği ne olacak? Kırım'da mart sonu yapılacak bağımsızlık referandumu altın fiyatlarını etkileyecek mi? Ya da 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi tansiyonun yüksek olduğu ülkemizde, bu durum altın fiyatlarına yansıyacak mı?
Altın şaşırttı

Altının ons fiyatı güne yatay bir açılışla başladı, uluslararası piyasalarda şu dakikalarda 1.320 dolar seviyesinden işlem görüyor. Garanti Bankası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Alper Kalyoncu ise, altın fiyatlarının beklentilerin aksine yükseliş trendine girdiğini belirterek, altının ons fiyatı 1.320 doların üzerinde kaldıkça yükselişin devam edecek gibi gözüktüğünü dile getirdi.
KAPALIÇARŞI'DA SON DURUM
Kırım'daki kriz ile altın fiyatlarının yükselişi, Kapalıçarşı altın piyasasında da artışa neden oldu. Çeyrek altın haftaya 2 liralık artışla başladı.
ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA?
Altın fiyatlarının bir süredir belli bir periyoda oturamaması Kapalıçarşı'da da fiyatların sürekli inip çıkmasına neden oluyor. Peki son durum ne?

24 Ayar Külçe Altın (Gr): Bugün satış: 94 TL

 

Cumhuriyet Ata Lira: Bugün satış: 634 TL

 

22 Ayar Bilezik (Gr): 92 TL

 

Lira Tam Ziynet: Bugün satış: 621 TL

 

Yarım Ziynet: Bugün satış: 314 TL

 

Çeyrek Ziynet: Bugün satış: 156 TL

 

Altının gelecekteki durumunu Habertürk.com'dan Eren Sakarya Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk'e sordu.
ALTININ BAŞINDAN NELER GEÇTİ?

Altın fiyatları Rus Ordusu'nun Ukrayna sınırında askeri tatbikat yapması ve Kırım'a asker çıkarmasıyla haftaya yükselişle başlamıştı. Ancak ons 1.355 doları bulan altın, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askerlerine "geri dönün" talimatıyla 12 dolar kadar değer kaybetti. Dün gece Rusya'nın kıtalar arası balistik füze denemesine karşın altın 1.337 dolar civarında yatay bir seyir izliyor.
'JEOPOLİTİK GERİLİMLER ARTIK ALTINA ETKİ ETMİYOR'
Yıldırımtürk Kırım'da hafta başında yaşanan olayın önemli bir gösterge olduğunu belirtti. Kırım'da gerilimin artmasıyla altının 1400 hatta 1500 doları göreceği öngörülen altının bu seviyelere kadar yükselmediğini belirten Yıldırımtürk, jeopolitik olayların ve gerilimlerin artık altın üzerinde çok büyük bir etki oluşturmadığını bu son olay ile görmüş olduklarını ifade etti. Altını etkileyen olayların ekonomik göstergeler olduğunu savunan Yıldırımtürk, "Jeopolitik olaylardan çok ekonomik gösterge, fon hareketleri ve ekonomik büyümeye duyarlı bir altın görüyoruz". dedi.
UZUN VADEDE ALTIN İÇİN ŞOK TAHMİN
2008 ekonomik krizi ile altının yükselişe geçtiğini belirten Yıldırımtürk, 2008 - 2012 arasında süren global krizin etkilerinin azalmasıyla altının düşeceğini söyledi. ABD Merkez Bankası FED'in parasal sıkılaştırmayı bu senenni sonunda sonlandıracağı ve yatırımcıların devlet fonlarına yöneleceğini belirten Yıldırımtürk, krizin etkilerinin geçmesiyle birlikte uzun vadede altının 2008'deki seviyesi olan 775 dolara kadar inebileceğini ifade etti.
BU YAZ ALTIN 1050 DOLARA DÜŞEBİLİR
Kısa vadede ise altının yaz aylarına kadar düşüş yaşayacağını belirten Yıldırımtürk, "Büyük yatırımcıların tatile çıkması ve FED'in parasal sıkılaştırmayı hızlandırması nedeniyle haziran ortasına kadar 1250 dolar seviyelerinde seyrecedek ay sonunda ise 1050 dolara kadar inecek. Fakat altın yatırımcılarının geri dönmesi ve artan fiziki talep nedeniyle ekime kadar tekrar bir toparlanma yaşayacak" dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...