Tgrt Haber

CHP'de ulusalcılar öfkeli, 'Sorumlular bedel ödemeli'

12 Ağustos 2014 13:08 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19
CHP'de ulusalcılar öfkeli, 'Sorumlular bedel ödemeli'

10 Ağustos yenilgisi ana muhalefet partisindeki 'eski rahatsızlıklar'ı depreştirdi. Ulusalcı kanat parti yönetimini suçlayıp olağanüstü kurultay istedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk yarışını % 52 oyla ilk turda bitirmesi ve muhalefetin yerel seçimdeki toplam oyuna bile ulaşamaması suların ısınmasına neden oldu. CHP'de İhsanoğlu'nun adaylığına açıktan karşı çıkan vekiller, yenilgiden de parti yönetimini sorumlu tuttu. Olağanüstü kurultay sesleri de cılız kalırken, Baykal ekibi ise sonuçlarla ilgili sessiz kaldı.
SORUMLULARI PARTİDEN ATSIN
Partinin Ulusalcı isimlerinden Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, çatı aday belirlenirken AK Parti seçmeninden de oy alınmasının hedeflenmesine karşın, seçimlerde bu hedefe ulaşılamadığını belirtti.  Söz konusu stratejiyi kimin yaptığını soran Batum, “Genel Başkan, AK Parti'den yüzde 10 oy alacağını kimden duydu? Kim CHP seçmenini kandırmamıza neden oldu? Biri var, o sorumludur” dedi. Batum, olağanüstü kurultay konusunda ise  “Başarısızlığın sorumlusu kimse, Genel Başkan ise tabii ki kurultay olur. Ama 'beni başkaları yanılttı sorumlusu onlardır' derse onları da partiden atar” ifadelerini kullandı.
SEÇMENİ?SUÇLAMAYIN
Ana muhalefet partisinin ulusalcı bir başka ismi İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler de kişisel bloğunda geniş bir değerlendirme yaptı, yönetimi eleştirdi. MHP seçmeninden Erdoğan'a CHP seçmeninden ise Demirtaş'a oy kayışı olduğu tespitini yapan Güler, parti yöneticilerinin risk alarak bedel ödemeyi üstlendiklerini ifade etmelerine karşın seçimler sonuçlanınca sandığa gitmeyen seçmeni suçladıklarına dikkat çekti.
SEYİRCİ KALMAYACAĞIM
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Twitter hesabından şu mesajı verdi: “Ortada büyük bir hezimet var. Bu durumu kabullenemeyiz, geçiştiremeyiz. Yurttaşlarımızın umutsuzluğa sürüklenmesini ve partimin eriyip gitmesini seyretmeyeceğim.”

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...