Tgrt Haber

CHP’nin koalisyonu tıkayan 4 ısrarı

14 Ağustos 2015 12:15 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16
CHP’nin koalisyonu tıkayan 4 ısrarı

CHP ile koalisyon konusunda uzlaşamayan AK Parti’de, hükümet ortaklığına 4 ana nedenin engel olduğu tespiti yapıldı. İşte o 4 neden...

AK Parti kaynaklarına göre CHP, 4 yıllık, geniş tabanlı hükümet önerisinden hiçbir şekilde geri adım atmadı. Ak Parti’nin 1 yılın altında kısa süreli hükümet önerisi CHP tarafından olumlu bulunmadı. 
Habertürk’ün haberine göre Ak Parti kaynakları, önerilen sürenin 1 yılın üzerine hatta 2 yıla çıkıp çıkamayacağına ilişkin de “CHP’nin 4 yılın dışında bir yaklaşımı olmadığı için bu değerlendirilmedi” açıklamasını yaptı. Koalisyonun gerçekleşmemesinde ikinci neden olarak da “dış politika”daki ciddi ayrışmayı gösterildi. Özellikle Ortadoğu temelli, Suriye ve Mısır politikalarındaki farklı bakış açıları gösterildi. Bu konulardaki derin ayrışmaların aşılmasının mümkün olmadığı ifade edildi. 
Koalisyonun önündeki üçüncü ana engel olarak da eğitim konusunda CHP’nin önerdiği 1+8+4 modeli gösterildi. CHP’nin bu önerisinin seçim beyannamesinde yer aldığını ve görüşmeler esnasında beyannamedeki bu vaatten geri adım atılmadığını dile getiren kaynaklar…Bu vaadin imam hatiplerin orta kısmının kapatılmasına yol açacağını, bu nedenle kabul edilemez olduğunu kaydetti. Kaynaklar, AK Parti’nin “Milli iradenin yönetildiği yer TBMM’dir. Devletin politik önceliklerinin milli iradeye göre belirlenmesi” görüşünü dile getirdiği… 
Buna karşılık CHP’nin “politikaların belirlenmesinin ardından kurumların piyasa dinamiklerini önceleyen çerçevede karar alması yönünde bir yaklaşımı” gündeme getirdiği, bunun da koalisyonun önünde engel oluşturduğunu vurguladı. (HABERTÜRK)

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...