Balgam, çeşitli şekillerde kendini belli eden solunum yollarındaki iltihap gibi tahribatlardan meydana gelen sümüksü bir salgıdır. Özellikle çocuklarda görülen bu soruna karşı aileler, ''Çocuklarda balgama ne iyi gelir? Çocuklarda balgamlı öksürük ne iyi gelir? Çocuklarda balgam nasıl atılır?'' sorularının cevabını araştırıyor.
Balgam, özellikle çocuklarda çeşitli şekillerde kendini belli eden solunum yollarındaki iltihap gibi tahribatlardan meydana gelen sümüksü bir salgıdır. Vücut bu balgamı, meydana gelmek üzere olan iltihap veya tahribata karşı ince dokuları korumak için üretir. Mukus normalde vücutta her zaman bir miktar vardır fakat hastalık döneminde bu sıvı daha da fazlalaşır. Yaz aylarında havaların ani oalral değişmesi, soğuk içecek ve yiyeceklerin çok tüketilmesi balgam ve öksürük gibi hastalıkları beraberinde getirir. İşte çocuklarda balgama ne iyi gelir? Çocuklarda balgamlı öksürük ne iyi gelir? Çocuklarda balgam nasıl atılır? sorularının yanıtı.
Özelliklerde çocuklarda büyük bir problem haline gelen balgam alınacak basit önlemler ve doğal yöntemlerle çözülebilir. Bunlardan bazıları:
Balgam çıkartmak için bu karışımı uygulayabilirsiniz. 1 yemek kaşığı tereyağını bir cezvede eritin. 1 yemek kaşığı pekmezi ekleyin. Ardından hemen 1 su bardağına yakın suya ekleyip, hepsini birlikte kaynatın. Ardından ılınmaya bırakın. Ilık iken çocuğunuza gidip geldikçe içirin. Bu karışım oldukça etkilidir. Öksürüğün hızlı bir şekilde iyileşmesine neden olurken diğer taraftan balgam varsa bunu atmaya da yardımcı olur.
Çocuklar bizlerin en kıymetlileridir. Bu neden herhangi bir yerde yazan herhangi bir başkasının çocuğuna iyi gelmiş ilacı asla alıp kendi çocuğunuza kullanmayacağınızı bildiğimizden sizlere bu kısımda sadece hekiminize başvurarak, reçete edilmiş ilaçları kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
Boğazda mukus fıkırdıyor gibi ses çıkartır. Balgamlı bir öksürük vardır. Çocukta bu esnada, burun akıntısı, hapşırma ve hafif ateşli olabilir.
Nefes alınırken ciğerden gelen ses ve öksürürken kuvvetli derinden gelen bir öksürük olur. Diğer semptomlar arasında ateş, ses kısıklığı ve yutma veya nefes almada zorluk bulunabilir.
Yeni yürümeye başlayan çocuklarda daha çok görülebilen, nefes aldığında yüksek perdeli ıslık veya hırıltılı seslerin eşlik ettiği balgamlı öksürüktür. Ayrıca kusabilir, ateşi olabilir, sığ veya hızlı nefes alabilir ve uyuşuk olabilir.
Gece gündüz hırıltılı solunumla birlikte durmayan bir öksürük mevcuttur ancak soğuk algınlığı semptomları yoktur.
Ağrılı bir nefes alma, yüksek ateş, ağrı, göğüs ağrısı, kusma, titreme veya bazen dudak çevresinde mavi bir renk meydana gelir. Bununla birlikte balgamlı öksürük vardır.
Kuru öksürük atakları yaşanır. Arka arkaya birçok kez öksürük meydana gelir. Çocuğunuz öksürürken genellikle yüksek perdeli ses ile öksürür.