Tgrt Haber

Avrupa’nın aklını alan 3 bacaklı kadın illüzyonunu çözebilen dahi kabul ediliyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
21 Ekim 2022 09:00 - Güncelleme : 21 Ekim 2022 13:48

Üç bacağı varmış gibi görünen bu resim Polonya’daki bir havalimanında bir yolcu tarafından çekildi. Yolcunun çözümlemeye çalıştığı görüntü tam bir optik illüzyondu. Bulunduğu görüş açısından gördüğü kadının, üç bacağı varmış gibi duruyordu. Bunu sosyal medyada yayan yolcu ise Avrupa’da gündem oldu. Peki, siz bu görsel illüzyonu çözümleyebildiniz mi? İşte detaylar...

Türünün ilk örneği olmasa da akıllara durgunluk veren bu optik yanılsama​ Avrupa’da bir havalimanında ve bir yolcu tarafından görüntülendi. Görseldeki kadının 3 bacaklı olduğu görülüyor olsa da dikkatli bakan olayı çözümleyebiliyor. Neler olup bittiğini anlamak kolay olmasa da etraflıca bir gözlem gerekebiliyor. 

Avrupa’nın aklını alan 3 bacaklı kadın illüzyonunu çözebilen dahi kabul ediliyor!

GÖRSELDEKİ KADININ NEDEN 3 BACAĞI VAR?

Görsel yanılsamalar psikolojide köklü uygulamalara sahip olsa da kimisi bu görselde olduğu gibi tesadüfen de ortaya çıkabiliyor. Bu görseldeki kadının neden üç bacağı var sorusunun cevabı ise hemen sol koltuğunda oturan ve kapüşonu cam duvar yüzeyi ile bütünleşmiş kişiye dayanıyor. Görüntüdekilerinin optik illüzyona yakalanma sebebi ise her iki kişinin de aynı ayakkabıları ve aynı renk pantolonu giyiyor olması.

Optik illüzyonu fark edemeyenler, aşağıdaki görselde kırmızı daire içine alınmış kişiyi artık fark edebilirler. Bu yanılsamaları fark edenlerin kavramlandırabilme yetilerinin güçlü olduğu ve hızlı gözlem yeteneğine sahip olduğu belirtiliyor.

Avrupa’nın aklını alan 3 bacaklı kadın illüzyonunu çözebilen dahi kabul ediliyor!

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Umut 28 Ekim 2022 23:10

12356ıpğ

Ada ????️????️????️28 Ekim 2022 05:25

Biri var çünkü çok belli zaten imkanı yok zaten 3 bacaklı olması

Ahmet Gökçe26 Ekim 2022 21:32

Allah carpsin ki buldum,vallahi buldum billahi buldum. Olm kizin yaninda kapsonlu biri var onun bi ayagı kizin uc bacağı var gibi gösteriyor. Eeee ben 11 yaşındayım bide lan yoksa ben ddünyaanın en zeki insanı mıyım yoksa llaaaannnnnn !!!!!!!?!?!?!?!!!!!

Mery23 Ekim 2022 15:44

Kizi ayagini uzatti ya

Sonraki Haber Yükleniyor...