Tgrt Haber

Çukurova Uluslararası Havalimanı 10 Ağustos'ta hizmete açılacak

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
08 Ağustos 2024 15:28 - Güncelleme : 08 Ağustos 2024 16:01

800 hektar arazi üzerine kurulan yeni havalimanının ne zaman açılacağı merakla beklenirken açılış tarihi belli oldu. Çukurova Uluslararası Havalimanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.

Çukurova​ Bölgesi'nde kurulacak olan yeni havalimanının inşasının bitmesi beklenirken vatandaşlar Çukurova Havalimanı açıldı mı merak ediyordu.

Vatandaşı sevindiren haber gelirken açılış tarihi belli oldu.

ÇUKUROVA HAVALİMANI AÇILDI MI, NE ZAMAN AÇILACAK 2024?

Çukurova'da açılacak olan ve 800 hektar arazi üzerine kurulan Çukurova Uluslararası Havalimanı 10 Ağustos itibarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın katılımıyla hizmete açılıyor.

Senelik 8 milyon yolcu kapasitesiyle geniş gövdeli uçakların da iniş yapabileceği havalimanının açılışı hakkında Mersin​ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Sefa Çakır şu sözleri söyledi:

"Havalimanını sadece bir yolcu taşıma olarak görmemek lazım. Havalimanı sayesinde uluslararası boyutta hızlı ürün taşıyabileceğiz"

Çukurova Uluslararası Havalimanı 10 Ağustos'ta hizmete açılacak - 1. Resim

Kategori 2 (CAT-II) standardında 3 bin 500 metre uzunluğa ve 60 metre gövde genişliğine sahip olan ana pist sayesinde geniş gövdeli uçakların da iniş yapabileceği havalimanında acil durumlar için de olanak sağlıyorken Çakır sözlerine şöyle devam etti:

"Havalimanları, uluslararası boyutta küresel anlamda şehirleri, Mersin'i ve Mersin bölgesini daha erişebilir kılacağı için çok kıymetli ve çok değerli. Havalimanını sadece bir yolcu taşıma olarak görmemek lazım. Havalimanlarını ekonominin sektörel olarak gelişmesine de fayda sağlaması tarafından değerlendirdiğimiz zaman; bu havalimanı çok değerli bir yatırım."

ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI NEREDE?

10 Ağustos'ta hizmete açılacak olan yeni havalimanı Türkiye'nin Mersin'in Tarsus​ ilçesinin Karsavran Mahallesi yakınlarında yer alıyor. 

Adana, Osmaniye ve Mersin illerine hizmet verecek olan havalimanının yapım ihalesi 15 Aralık 2011 yılında gerçekleşirken ilk planlamaya göre inşaatın Mart 2022'de bitmesi ve 29 Ekim'de açılış yapılması beklenirken takvim değişti ve bitiş tarihi 10 Ağustos olarak güncellendi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...