Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bundan sonraki süreç Hakan Fidan beyin...'

07 Mart 2015 06:07 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bundan sonraki süreç Hakan Fidan beyin...'

Hakan Fidan’ın milletvekili adaylığı için “Bundan sonraki süreç tamamen Hakan Bey’in kendisine aittir” diyen Erdoğan, Abdullah Gül içinse “Hayırlı olur” diye konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün milletvekili adayı olup olmayacağı yönündeki sorular üzerine “Şu anda tabii adaylık konusu Abdullah Bey’in kendi takdiridir. Bana göre, böyle bir şey için vereceği karar, güzel de olur, hayırlı da olur” dedi.

Erdoğan, cuma namazını kıldığı Balıkhisar Mahallesi’ndeki Hazreti Osman Camii çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Erdoğan, “Seçimler yaklaşırken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir görüşmeniz oldu mu veya olacak mı? Gül’ün adaylığı söz konusu olabilir mi” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Şu anda tabii adaylık konusu Abdullah Bey’in kendi takdiridir. Ben kendisi ile geçen hafta bir görüşme yaptım. Sayın babası, çok değerli büyüğümüz, biliyorsunuz bir rahatsızlık geçirdi, hastaneye kaldırmışlardı, Abdullah Bey de Kayseri’ye gitmişlerdi. Ben Kayseri’de kendilerini babalarının rahatsızlığı nedeniyle aradım, şifa dileğinde bulundum. Diğer politik, siyasi kararlar tabii ki Abdullah Bey’indir. Bana göre, böyle bir şey için vereceği karar, güzel de olur, hayırlı da olur.”

“Siz aktif siyasette yeniden görmek ister misiniz” sorusu üzerine de Erdoğan, “Dedim işte, isabetli olur, hayırlı olur. Karar, tabii ki Abdullah Bey’indir” dedi.
MİT Müsteşarlığı görevinden istifa ederek Ak Parti’ye milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Hakan Fidan’a yönelik kırgınlığıyla ilgili soru üzerine soruyu tamamlatmayarak araya giren Erdoğan, “Daha önceki kararlarım falan hepsi biliniyor, ortada. Bundan sonraki süreç tamamen Hakan Bey’in kendisine aittir” diye konuştu.

‘Hata incelemesi yapılacak’
Konya’da önceki gün düşen savaş uçağına ilişkin “Özellikle F4’lerin durumu çok tartışmalı. Genelkurmay Başkanı’ndan bilgi aldınız mı? Tedavülden kalkmaları söz konusu olabilir mi” sorusu üzerine Erdoğan, kazada şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dilediğini belirtti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile önceki gün haftalık olağan görüşmelerini yaptıklarını belirten Erdoğan, “Tabii gündemimizde şüphesiz ki ağırlıklı olarak bu konu vardı.
‘Hava Kuvvetleri Komutanımız Azerbaycan’da. Dönüşünden sonra bir bütün teknik değerlendirmesini falan, bütün bunları yapacağız’ dediler. Tabii bu konuyla ilgili olarak buradaki hata nedir, ne değildir bunların hepsinin incelemesini yapacaklar. Bu bir pilotaj hatası mıdır, teknik midir yoksa meteorolojik midir? Bütün bunların değerlendirmesini yaptıktan sonra tabii işin nihai kararı verilecektir. Şu anda o karar verilmeden burada bu tür bir şeyi söylememiz yanlış olur ama bu işin değerlendirmeye tabi tutulacağını... Bu uçaklardan elimizde 47 tane var, o çalışmayı yaptıktan sonra nihai karar verilecektir” dedi.

Çelik: Şeref duyarız
Öte yandan AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, basın mensuplarının 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün milletvekili adaylığı ile ilgili sorusuna “Sayın Cumhurbaşkanımız aday olması halinde kendisi açıklar. Böyle bir niyeti olduğu zaman biz bundan ancak şeref duyarız” dedi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...