Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye'yi karşılarında bulurlar'

14 May 2015 06:06 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye'yi karşılarında bulurlar'

Arnavutluk'un başkenti Tiran'a giden Erdoğan, ölen göçmenler için AB’ye seslendi: Bu insanlara çözüm üretmek gelişmiş ülkelerin sırtına borç değil mi? Herkes boynunun borcunu yerine getirmelidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için geldiği Arnavutluk'ta Cumhurbaşkanı Buyar Nişani tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Erdoğan ortak basın toplantısında, "Terörden çok çekmiş bir ülkeyiz. Şu anda 30 yıldır devam eden terörle mücadele sürecimiz hâlâ devam ediyor. Bunun bedelini çok iyi biliriz" dedi.

Paralel'in yanında olan Türkiye'nin karşısına geçer

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devletimiz ve milletimiz açısından bir tehdit haline dönüşen paralel yapıyı, resmen bir terör örgütü olarak kabul ediyoruz" diye konuştu. "Ülkemizde ve dünyanın her yerinde bu örgütle mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz" diyen Erdoğan, şunları söyledi: Açık konuşuyorum; bu örgütün yanında yer alan ülkemizin de milletimizin de karşısına geçmiş demektir. Arnavutluk'taki hiçbir kardeşimin, hiçbir kurumun bu örgüte ve onun mensuplarına asla yüz vermeyeceğine, müsamaha göstermeyeceğine inanıyorum.

DUYARSIZ MI KALACAĞIZ?

Akdeniz ve Ege'de göçmenlerin botlarda, balıkçı gemilerinde batarak nasıl öldüklerine hep birlikte şahit olduklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Ne yazık ki bunlara karşı AB'nin takındığı tavırlar da ortada. Avrupa Birliği'nde müzakereci bir ülkenin Cumhurbaşkanı olarak bunu söylüyorum. Canımız yandığı için söylüyorum. Biz diyoruz ki herkes boynunun borcunu yerine getirmelidir."

HOŞGÖRÜ NİŞANESİ OLACAK

"Tiran Namazgah Camisi'ni bir an evvel tamamlayarak Arnavut kardeşlerimize hediye etmek istiyoruz. Hemen caminin yanı başında yer alacak 'Bir Arada Yaşama Müzesi', Arnavutluk'taki hoşgörünün de bir nişanesi olacaktır. TİKA tarafından yeniden inşa edilen tarihi Preza Kale Camisi'nin ortak kültürel mirasımızın bir abidesi olarak açı-
lışını yapacak olmaktan da mutluyuz."

TİCARET HACMİMİZ ARTACAK

Erdoğan, Arnavutluk’un Avrupa Birliği'ne girişiyle ilgili şu anda gelinen mesafenin bir an evvel sonuçlanmasının, kendilerinin de memnuniyetle takip ettiği bir süreç olduğunu belirterek, "Bir Gümrük Birliği üyesi ülkesi olarak da inanıyorum ki aramızdaki ticaret hacmi de süratle ilerleyecektir" dedi.  

3 MİLYAR AVROYA YAPTIK

Üçüncü köprü inşaatının da sürdüğüne söyleyen Erdoğan, "3 milyar avro yatırım bedeli olan bir yatırım. Dünyanın en geniş köprülerinden bir tanesi. Ortasından hızlı tren geçecek. Buna benzer yatırımlarla altyapıda, öz güven sahibi bir Türkiye haline 12 yılda geldik" diye konuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...