Tgrt Haber

Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu Kimdir? Gözaltında Mı

31 Ekim 2016 10:50 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:46
Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu Kimdir? Gözaltında Mı

Bugün sabah Cumhuriyet gazetesine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat sabuncu gözaltına alındı. Murat Sabuncu kimdir? sizin için cevapladık...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, TCK'nın 220/6. maddesi uyarınca "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan yürütülen soruşturma çerçevesinde, aralarında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve yazar Güray Öz'ün de bulunduğu 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. 

Bu doğrultuda şüphelilerin adreslerinde arama yapan polis ekipleri, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, avukat Bülent Utku, yazarlar Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin, Güray Öz ve Mustafa Kemal Güngör'ün de aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı.  Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Ankara'da gözaltına alınan Güray Öz'ün İstanbul'a getirileceği öğrenildi.  Bu arada, soruşturma kapsamında gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar hakkında, yurt dışında bulunduğu için yakalama kararı çıkarıldığı, Orhan Erinç hakkında da yaşlı olduğu için sadece evinde arama kararı alındığı öğrenildi. 

MURAT SABUNCU KİMDİR?

Meslek hayatında Milliyet gazetesinin Ekonomi Servisi'ni yöneten Murat Sabuncu, Tempo Dergisi ve Fortune Türkiye'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. Murat Sabuncu, SKY Türk 360 TMSF'ye devredilmeden önce önce haftalık ve günlük programlar yaptı. OHAL devam ettiği sürece Türkiye’ye dönmeme kararı alan Can Dündar'ın ayrılmasıyla boşalan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine gazetenin Genel Yayın Koordinatörü olan Murat Sabuncu getirildi.

CAN DÜNDAR GÖZALTINDA MI?

Soruşturma kapsamında, şüpheli Orhan Erinç’in yalnızca evinde arama yapılacağı öğrenilirken, gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ise yurtdışında olduğu için hakkında yakalama kararı çıkarıldı.  Başsavcılığın gözaltı, Sulh Ceza Hakimliğinin arama ve el koyma kararı ile harekete geçen emniyet güçleri 13 şüphelinin adreslerinde arama yapıyor.  Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında Cumhuriyet gazetesi icra kurulu başkanı Akın Atalay ve Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun da yer aldığı kaydedildi. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...