Tgrt Haber

Davutoğlu, 'Son imzayı attım, bakalım ne yapacaklar'

12 Nisan 2016 13:30 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13
Davutoğlu, 'Son imzayı attım, bakalım ne yapacaklar'

Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlıklar konusunda son imzayı attığını, muhalefetin tavrını beklediklerini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Dokunulmazlıklarla ilgili değişiklik teklifinin Meclis'e getirileceğini anlatan Davutoğlu "Biraz önce son imzayı attım. Dokunulmazlıklar konusu bugün yarın Meclis'e gelecek" dedi. 

Davutoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle: 

ALÇAKÇA, KALLEŞÇE BİR EYLEM

Dün ve bugün kendi nüfusundan fazla Suriyeli muhacir kabul eden Kilis'e roket mermileri düştü, 21 vatandaşımız yaralandı. TSK, angajman kuralları çerçevesinde anında karşılık verdi, DAEŞ mevzilerini vurdu. Kilis halkına geçmiş olsun diliyorum, selamlarımı iletiyorum. Ülkemizin savunması için her türlü tedbir ve önlemi alıyoruz. Böyle kritik günlerde destansı mücadele veren Kilis halkını provake edenlere karşı milli birlik içinde kalmasını diliyorum. 

Türkiye bir yandan DAEŞ saldırısına uğrarken, diğer yandan PKK saldırılarına hedef olmaya devam ediyor. PKK dün Hani ilçesinde karakola saldırdı. 2 kahraman askerimiz şehit olurken 52 kişi de yaralandı. Bu caniler yakıt tankerini patlatıyor. Alçakça, korkakça, kalleşçe eylem. Herkes şunu bir kez daha gördü bunlar vahşi bir katil, hak ettiklerini yaşayacaklar, yaşatacağız. 

DOKUNULMAZLIK TEKLİFİ MECLİS'E GELİYOR

Teröre ve teröristlere destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için imzalar açıldı, son imzayı da ben attım. Her şey ayan beyan ortaya çıkacak. Kim dokunulmazlıkların kalkmasından korkuyor ortaya çıkacak. Her şey milletimiz tarafından görülecek. Muhalefet çağrım tek seferde yargı yolunu açan bu teklife destek olmalarıdır. Hepsini göreceğiz. AK Parti'nin alnı da ak, vicdanı da ak, geleceği de ak olacak. Hesap vermekten korkanlar bu Meclis'te teklifimize nasıl cevap verecekler. 

KAZDIKLARI HENDEKLERE KENDİLERİ DÜŞTÜLER

Kandil’e selam gönderenler blok siyaseti yapalım diyenler hep beraber hayal kırıklığına uğradılar. Kazdıkları hendeklere kendileri düştüler. İnşallah o çukurlardan çıkamazlar. Türkiye’de kantonculuk özyönetimcilik oynamaya çalışanlar milletimizin feraseti sayesinde mutlaka yenilgiye uğrayacaklar. Her geçen gün kaybediyorlar, bundan dolayı yalana başvuruyorlar. Bölgeyi içine çektikleri kaos ortamı herkes tarafından görülüyor. Çocuklarımızın eğitiminin aksamasına asla izin vermeyeceğiz. Evlerinden olmalara kira yardımı yapıyoruz. 
14 yıldır ülkemize hizmet ediyorsak, milletimizin duaları da etkili olmuştur. Bu bizim en büyük teminatımızdır. Kirli kumpaslar, tuzaklar karşısında milletimizin duası bizi bugünlere getirdi. Biz de dik durarak, hizmet ederek bunu karşılıksız bırakmadık. 

VODAFONE ARENA AÇILIŞ

Beşiktaş stadyumunun açılışını gerçekleştirdik. Stadyum herkese hayırlı ve uğurlu olsun. 16 stadyum inşaatımız daha devam ediyor. Bu statlarda hep başarılı maçlara imza atılmasını, bu statlarda en küçük şekilde bile olsa nezaketsiz tezahüratın olmamasını diliyorum.  

"GERÇEK YÜZLER GÜNBEGÜN ORTAYA ÇIKIYOR"
Türkiye'nin bu gücünden rahatsız olanlar kumpasın, tuzağın içine girdiler. 7 Haziran'ı fırsat bilenler hain terör örgütü üzerinden yeni bir saldırı başlattılar. AK Parti yeniden iktidara geldi. Birileri 7 Haziran'dan sonra AK Parti'nin elini zayıflatma çabası içindeyken, biz geri adım atmadık. Bu milletin birliğine, dirliğine tuzak kuranlar oradan çıkamayacaklar. Gerçek yüzleri günbegün ortaya çıkıyor. Halkımız geleceğin Türkiyesinde onları saf dışı bırakacak. 
Mardin, Bingöl, Silopi, Diyarbakır'da bizzat gördük ki, milletimiz bu şiddet şebekesini görmek istemiyor. Her geçen gün kaybediyorlar ve yalana bulaşıyorlar. Gençleri okullardan, camilerden uzaklaştırarak, canlı bomba olmaya özendiriyorlar. Geçmişte terörle mücadele esnasında yapılan yanlışlar tarihe karışmıştır. Her türlü tedbiri alıyoruz. 

VAATLER VE REFORMLAR
Hükümeti kurar kurmaz vaat ettiklerimizi gerçekleştirmek için yola çıktık. Tüm AK Parti hükümetleri olarak vaatleri, reformları tamamiyle yerine getirdik. Şimdi de yerine getiriyoruz. 3 aylık ve 6 aylık hedeflerimiz paylaştık. Vaat ve reformlarımızın tamamı milletimiz için, milletimizi düşünerek yola çıkıyoruz. Alnımız ak, başımız dik bir şekilde hesabımızı takdim ettik.

ERCAN'A VE ERBİL'E ŞANLIURFA'DAN DA SEFERLER BAŞLAYACAK

Diyarbakır'dan olduğu gibi Şanlıurfa'dan da yakında Ercan'a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne THY seferleri başlayacak. Erbil'e yapılacak seferler için de çalışmalar başlatıldı.

'YENİ ANAYASA TEKLİFİMİZ HAZIRLANIYOR'
Muhafeletin tavrı nedeniyle istediğimiz hızda ilerleyemedik. Özellikle CHP kendi seçmenine verdiği sözden geri adım attı. Milletimize borcumuzu ödemekten geri durmayacağız. Milli, özgürlükçü, insan onuruna yakışır bir anayasayı getirdiğimizde 'Söz verdik, yaptık' diyeceğiz. En kısa sürede anayasa çalışmalarını da tamamlayacağız. Çalışmalarda önemli bir aşamayı da katettik. Kısa bir süre içerisinde yazım çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Gerekli adımları atacağız ve kemale erdiğini düşündüğümüzde Meclisimizin Anayasa Komisyonu'na sunacağız. Daha sonra vatandaşlarımızın onayını isteyeceğiz. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...