Tgrt Haber

2023 deprem kabini fiyatları belli oldu

Editör: Göktuğ Efil / Kaynak: TGRT Haber
24 Şubat 2023 14:26 - Güncelleme : 31 Aralık 2024 21:10

Kahramanmaraş'taki büyük depremler, Türkiye genelinde deprem korkusunu artırdı. Özellikle fay hattı üzerindeki şehirlerde çelik deprem kabinleri ilgi görmeye başladı. Deprem kabini fiyatları ve yapımı merak edilirken, sahibinden ve letgo gibi sitelerde bu ürünlere dair ilanlar çoğaldı.

 Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, deprem​ güvenliği konusunda farkındalık arttı. İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde, çelikten yapılan güçlü ve dayanıklı deprem kabinlerine olan talep arttı. Deprem kabini nasıl yapılır, ne kadara mal olur soruları, özellikle İzmir'de bu tür kabinler üreten Mustafa Tozan sayesinde gündeme geldi. 2023 yılı için deprem kabini fiyatları, kullanılan malzemeye ve özelliklere göre değişse de, 70 bin TL civarında başlayıp sahibinden ve letgo gibi platformlarda 30 bin TL'ye kadar düşebiliyor. Bu kabinler, deprem sırasında güvenli bir sığınak vadediyor ve artık bir pazar oluşmaya başladı.


DEPREM KABİNİ FİYATI 2023 

Deprem kabini fiyatlarında standart bulunmaz. Kullanılan malzemeye ve tasarıma göre değişiklik gösterir. Fakat deprem kabini yapan adam Mustafa Tozan'dan bildiğimiz kadarıyla, 66 tona kadar dayanıklı, şarj üniteli, siren sistemli, son kalite çelik kullanılan bir deprem kabini fiyatı 70 bin TL civarlarından satılıyor. Ancak bu rakam sahibinden ve letgo gibi sitelerde 30 bin TL civarına kadar düşebiliyor. Dolayısıyla deprem kabini satın al işlemi için bu siteleri de kullanabilirsiniz. 

DEPREM KABİNİ FİYATI 2023 | Çelik, sağlam, tam teşekküllü deprem kabini nasıl yapılır? - 1. Resim


DEPREM KABİNİ NASIL YAPILIR?

Deprem kabini için en önemli husus bir bina yıkıldığı zaman içerisinde bulunanlara olabildiğince az zarar verecek şekilde tasarlanmasıdır. Bunun için ilk olarak son derece kaliteli ve belli ağırlıklara elverişli çeliklerin seçilmesidir. Deprem kabini yapan adam Mustafa Tozan, "Bu ünite çelikten yapıldı. Dışı MDF ile kaplı. Çarpma olmaması için iç tarafı yine MDF ve döşeme ile kaplandı. Ayrıca ünite içerisinde emniyet kemeri, şarj olabilir akü ile led aydınlatma, şarj aleti, siren mevcut. Ünitede oturma alanı var ve altı sandık şeklinde. Bu sandığa yiyecek, su, battaniye, yedek akü, alet takımı, ilaç, yangın tüpü gibi ihtiyaç duyulan eşyalar konulabilir. Üniteyi alanlar içeriye oksijen tüpü koyabilir ancak içeride zaten havalandırma delikleri de var. Alanı doğru kullanmak için deprem ünitesinin önünü televizyon ünitesi gibi tasarladım. Önünde televizyon var, hemen arkası deprem ünitesi oldu. İnşaat mühendisleri ile yaptığımız testlerle tek noktadan duran darbe karşısında 66 tona kadar dayanabilen bir kabin" ifadelerini kullandı.  

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...