Tgrt Haber

Depremde okunacak dua! Deprem anında hangi dua okunmalı?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
06 Şubat 2023 11:23 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 13:07
Depremde okunacak dua! Deprem anında hangi dua okunmalı?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem sonrası ekipler arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Depremler vatandaşları bir hayli üzgün ve tedirgin ederken, artçı depremler meydana gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar deprem anında veya sonrasında okunacak duaları araştırıyor.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremle ilgili  yapılan ilk açıklamada depremin seviyesi 4. seviye olarak belirlendi. Vatandaşlar yaşanan olay sonrası deprem​ anında, sonrasında okunacak duaları araştırmaya başladı. İşte kaza anında, korkarken, kazalarda okunacak dualar! 

DEPREMDE OKUNACAK DUA

Korku dolu anlarda okunacak duayı haberimize taşıdık. Korku dolu anlarda; İmam-ı Rabbani hazretleri, talebeleri ile, uzak bir yere giderken, gece, bir handa kaldılar. (Bu gece bir bela zuhur edecektir. [Besmele ile] (Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim) duasını üç defa okuyun) buyurdu. 

Depremde okunacak dua! Deprem anında hangi dua okunmalı?

KAZALARDAN KORUNMAK İÇİN OKUNACAK DUA 

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem)'in kaza ve beladan korunmak için tavsiye ettiği dua: "Bir kimse her gün sabah akşam şu duayı üç defa okursa, ona keza bela gelmez." (Ebu Davud, Edeb, 5/324;İbni Mâce, Dua, 3869)

DEPREMDE ÖLENLER ŞEHİT MİDİR?

Bu belalara maruz kalıp ölen Müslümanlar zaten şehiddir, en büyük mükâfatı almış olurlar. Ölmeyenler de, bu çektikleri sıkıntılara karşılık âhirette çok büyük nimetlere kavuşurlar. Bunlara verilen sevapların büyüklüğünü görenler, (Keşke bizim de dünyada vücutlarımız makaslarla doğransaydı da, biz de böyle büyük nimetlere kavuşsaydık) derler. Onlar deprem altında kaldıklarına veya başka belalara uğradıklarına çok sevinirler. Günahkâr olanların da, çektikleri her sıkıntı günahlarına kefaret olur. Özetle depremlerin olması kâfirler için bir ceza, Müslümanlar için bir mükâfattır. ( Dinimiz İslam)

 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Müslüm10 Şubat 2023 14:27

Boş laf

Sonraki Haber Yükleniyor...