Tgrt Haber

Derya Ceren Çağlayan kimdir, kaç yaşında, nereli? Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası Derya Ceren Çağlayan bayrak olayı!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
19 Ekim 2022 13:22 - Güncelleme : 19 Ekim 2022 14:08
Derya Ceren Çağlayan kimdir, kaç yaşında, nereli? Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası Derya Ceren Çağlayan bayrak olayı!

43. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na Türk ve Kazak sporcular arasında yaşanan bayrak krizi gündem oldu. Antalya'da gerçekleşen olayda milli sporcumuz Derya Ceren Çağlayan 'Dünya Şampiyonu' oldu. Peki, Derya Ceren Çağlayan kaç yaşında, nereli? Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası Derya Ceren Çağlayan bayrak olayı nedir?

Türk Bayrağını kaptmaya çalışan Kazakistan​ sporcularını engelleyen Milli sporcumuz Derya Ceren Çğlayan ödül törenine damga vurdu. Sosyal medyada yaptığı hareketle çok konuşulan milli sporcumuz Derya Ceren Çağlayan kimdir? 

DERYA CEREN ÇAĞLAYAN BAYRAK OLAYI NEDİR?

Madalyalarını almak için ilk önce Kazak sporcular çıktı ve kendi ülkelerinin bayrağını açtı. Milli sporcumuz ise nekazet dışı yapılan bu hareket sonrası Milli sporcumuz Derya Ceren Çağlayan'dan yanıt gecikmedi. Derya Ceren Çağlayan'da Türk Bayrağı​ açtı. 

KAZAKİSTAN SPORCULARI ÖZÜR DİLEDİ

Derya Ceren Çağlayan, ödül töreninde kendisinden önce kürsüye çıkarak ülkelerinin bayrağını açan Kazak sporcuların bu davranışına karşı Türk bayrağıyla yanıt verdi. Yaşanan anlar kameralara saniye saniye yansırken, Kazakistan Milli Bilek Güreşi takımının teknik direktörü Marat Asainov yaşanan olay sonrası özür diledi.

DERYA CEREN ÇAĞLAYAN KİMDİR?

Ülkemize Antalya'da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda getirdiği başarı ile gururlandırdı. Derya Ceren Çağlayan 21 yaş altı kategoride dünya şampiyonu olan milli sporcuya tebrik yağdı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...