Tgrt Haber

DGS ek tercih işlemlerinin başlayacağı tarih merak ediliyor

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
25 Ekim 2024 09:26 - Güncelleme : 25 Ekim 2024 09:28
DGS ek tercih işlemlerinin başlayacağı tarih merak ediliyor

DGS ek tercih kılavuzunun yayınlanacağı tarih merakla bekleniyor. Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesi ile yedek yerleştirmeler adayların gündeminde yer alıyor.

Önlisans bölümlerini lisans programlarıyla tamamlamak isteyenlerin için yapılan Dikey Geçiş Sınavı​ (DGS) yerleştirmeleri tamamlandı. Herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar, ek tercihlerle ikinci şanslarını denemek istiyor.

DGS​ EK TERCİHLER NE ZAMAN?

DGS ek tercihlerin yapılacağı tarihle ilgili henüz duyuru yapılmadı. Geçtiğimiz yıl ek yerleştirmeler 29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında yapılmıştı.

Bu sebeple DGS ek tercihlerinin ekim sonlarına doğru başlaması bekleniyor. Yerleştirme işleminde, 2024-DGS Başvuru Kılavuzu’nda yer alan kurallar baz alınacak.

DGS ek tercih işlemlerinin başlayacağı tarih merak ediliyor - 1. Resim

DGS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

Adaylar, kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte tercihlerini ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C kimlik numaraları ve aday şifreleri ile yapabilir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...