Tgrt Haber

Dikey Geçiş Sınavı ile Hukuk bölümüne geçiş kalktı

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
29 Temmuz 2024 13:56 - Güncelleme : 29 Temmuz 2024 13:56
Dikey Geçiş Sınavı ile Hukuk bölümüne geçiş kalktı

Meslek Yüksekokullarının ön lisans programında yer alan Adalet bölümü bir yıl önce kapatılarak yerine Mahkeme Büro Hizmetleri programının açılmasıyla DGS ile Hukuk bölümüne geçiş kaldırıldı.

Dikey Geçiş Sınavı​ Kapsamında eski Adalet mezunları Hukuk​ bölümüne geçiş yapabilirken yeni adıyla Mahkeme Büro Hizmetleri bölümünde okuyacaklar için hukuka geçiş kaldırılmış oldu.

DGS​ SINAVINDA HUKUK BÖLÜMÜNE GEÇİŞ KALKTI MI?

Adalet Bakanlığı’nın ihtiyaç planlamaları ve personel ihtiyacı sebep gösterilerek kapatılan ön lisans adalet bölümünün yerine Mahkeme Büro Hizmetleri bölümünün açılmasıyla Dikey Geçiş Sınavıyla (DGS) hukuk bölümüne geçiş kaldırıldı.

Dikey Geçiş Sınavı ile Hukuk bölümüne geçiş kalktı - 1. Resim

MAHKEME BÜRO HİZMETLERİ BÖLÜMÜ NEDİR?

Adalet programının yerine açılan Mahkeme Büro Hizmetleri bölümü; ceza infaz kurumları ve avukatlık bürolarında avukat yardımcısı olarak istihdam edilmek üzere öğrenciler yetiştirmekte.

MAHKEME BÜRO HİZMETLERİ KAÇ YILLIK?

Ön lisans düzeyde olan Mahkeme Büro Hizmetleri 2 yıllık bir bölümdür.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...