Tgrt Haber

Algı uzmanından: Bu optik illüzyonda dikkatinizi çeken ilk renk bilinç altınızı ortaya çıkarıyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
21 Ekim 2022 07:00 - Güncelleme : 21 Ekim 2022 13:36

Optik yanılsamaların ortaya çıkmasındaki ilk neden insanların bilinçaltındaki sırları açığa vurmaktı. Optik illüzyonlar, ilk olarak 1800’lerin başında psikanalizciler tarafından bu amaçla kullanıldı. Eski bir görsel olan bu renk illüzyonu bilinçaltınıza dair bilgi veriyor.

İnsan algısı uzmanı ve araştırmacı Dr.Gustav Kuhn, kişinin bir resmi yorumlamasının kendi baskın özellikleri hakkında fikir verdiğini söylüyor. Her resmin, yorumlayan kişiye göre farklı anlamlar içerdiğini belirten Kuhn, bu yöntemle bilinçaltındaki gizli kişiliğin de açığa çıkabileceğini belirtiyor. İçsel dünya hakkında belli bir otoritesi olan renkler, bu eski resimde de kendini gösteriyor. Resimde gözünüze çarpan ve ağırlıklı olarak dikkatinizi çeken ilk rengi seçerek bilinçaltınız hakkındaki yorumları okuyabilirsiniz.

Algı uzmanından: Bu optik illüzyonda dikkatinizi çeken ilk renk bilinç altınızı ortaya çıkarıyor!

TURKUAZ

Dikkatinizi çeken ilk renk, görselin üst tarafında bulunan ve azınlıkta olan turkuaz mavisi renk ise risk almayı seven ve başarısızlıktan korkan bir bilinçaltına sahipsiniz. Belki de hayattaki en çekindiğiniz durum başarısız olmak ve bunu çevrenizdekilerin öğrenmesi… Bir yandan da keşfetmeyi seven mucit bir yapınız bulunuyor. Bu da bilinçaltınızda olan fark edilme güdüsünden kaynaklanıyor.

SARI

Görselde dikkatinizi çeken renk sarı ise uyumlu ve hayatı kolaylaştırmayı seven birsiniz. Bu durum, bilinç altınızda geçmişte yaşanmış ve yaygara kopmuş kaosların neticesinde sakinliğe ve huzura olan ihtiyacınızdan kaynaklanıyor. Çok sakinsiniz ve iç huzurunuzu kimsenin bozmasını istemiyor, çevrenizde de kendiniz gibi dingin insanlara yer veriyorsunuz. Gezmeye ve keşfetmeye de oldukça meraklısınız.

KOYU MAVİ

Seçiminiz mavi renkten yana olduysa, her şeyi analiz eden mükemmeliyetçi bir alt bilince sahipsiniz. Hayatınızda artık hataya yer vermek istemiyor ve küçük bir hata bile kabul etmiyorsunuz. Geçmişte mecbur bırakılmış disiplinli bir yaşam, sizi mükemmeliyetçi bir davranışa itmiş. Ancak hedeflerinize ulaşma konusunda bu özelliğiniz sizi bir adım öne çıkarıyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...