Dil pası nedir, nasıl geçer? Dil pası doğal tedavi yöntemleri

Gerek estetik, gerekse sağlık açısından sorun oluşturan dil pası, özellikle dilin üst yüzeyinde sarımtırak veya kahverengi görüntü oluşumuna neden olur.

Dil pası nedir, nasıl geçer? Dil pası doğal tedavi yöntemleri
KAYNAK:
|
GİRİŞ:
08.07.2019
saat ikonu 10:13
|
GÜNCELLEME:
08.07.2019
saat ikonu 10:13

Dil pası, genellikle alkol, sigara, aşırı kafein tüketimi sonrasında oluşan enfeksiyon, dil pası oluşumuna neden olur. Dil pası, adından da anlaşılacağı gibi dilin, doğal renginin dışında kahverengi ve sarı renk almasıdır. Dil yüzeyinde oluşan bu renkler ağızda ekşi ve acı tat hissi verir.

Dilde zaman zaman renk değişiklikleri normal sayılabilir. Fakat uzun süre aynı sorunu yaşayan kişilerin mutlaka uzman bir doktora görünmesi gerekir.

Dil pası oluşumuna karaciğerde safra üretimindeki dengesizlikler, sindirim sistemi bozuklukları, mantar gibi hastalıklar sebep olabilir.

Dilde Sivilce Neden Çıkar? / Dilde Çıkan Sivilce Nasıl Geçer? / Dilde Çıkan Sivilceye Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

DİL PASI İÇİN DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ 

  • Ağız sağlığına dikkat edilmelidir.
  • Evde ve iş yerlerinizde kullandığınız diş fırçalarının belli bir ömrü vardır. Mutlaka fırçaların belli aralıklarla değişmesi gerekmektedir.
  • Diş fırçanızı seçerken yumuşak dokulu dil temizleyicisi olmasına dikkat edin.
  • Dişlerinizi fırçaladığınız zaman dilin yüzeyini de günde bir temizlenmesi gerekir.
  • Tuzlu gargara ağız ve diş sağlığını korur.
  • Sigara, alkol ve kafeinli içecek tüketmemeye özen gösterin.
  • Özellikle sigara ve kafeinli içecek kullandıktan sonra bol su için.
  • Dişlerinizi fırçalamadan yatmayın.

Karbonat

Ağızdaki ph seviyesinin normale dönmesine yardımcı olur. Karbonat ve limon suyunu karıştırıp ağzınızı bu karışım ile ovabilirsiniz.

Tuz

Bir bardak ılık suyun içine bir çorba kaşığı tuz ekleyin ve tüm ağzınızı bu su ile durulayın. Tuz dil yüzeyindeki bakterilerin yok edilmesine yardımcı olacaktır.

Zerdeçal 

Bir çay kaşığı zerdeçal ve birkaç damla limon suyunu karıştırın. Diş fırçası ile dilinizin üstüne hafifçe uygulayın. Ağzınızı bol su ile durulayın.

Neem Yaprağı 

Antibakteriyel özelliklere sahip olan neem yaprağını dil pasından kurtulmak için kullanabilirsiniz. Birkaç tane neem yaprağını ağzınızda çiğnemeniz yeterli olur.

Probiyotikler 

Bağışıklık sistemimizi güçlendiren ve ağızdaki mikroplarla savaşan probiyotikler, dil pasını önleyerek dil yüzeyindeki iltihabı azaltmaya ve vücutta birikmiş mikropların yok edilmesini sağlar.

Probiyotiklerden yeterli miktarda alabilmek için her gün öğle yemeklerinden sonra yoğurt yiyebilir veya probiyotik kapsüllerden kullanabilirsiniz.

Yoğurt dengeli beslenme programına uymak için doğal bir gıdadır.

Gliserin 

Ağız içinde birikmiş bakterilerin yok edilmesini sağlayan gliserin dil pasıyla savaşmada etkili bir çözümdür.

Dil pası için etkili ve sürekli bir çözüm önerisi istiyorsanız gliserinden günde bir kez, dil pası çok fazla yayılmışsa günde iki kez kullanmalısınız.

Yapmanız gereken tek şey dişlerinizi fırçaladığınızda gliserinden 3 damla fırçaya damlatmanız yeterli olacaktır. En az 2 dakika boyunca fırçaladıktan sonra ağzınızı ılık suyla iyice durulayın.

Hindistan Cevizi Yağı 

Antibakteriyel özelliği sayesinde ağızda biriken tüm bakterileri yok eder. Tek yapmanız gereken kaliteli, organik Hindistan cevizi yağı markasını tercih etmenizdir.

ETİKETLER
#Aktüel
YorumYORUM YAZ
Uyarı
Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.