Tgrt Haber

Dilan Polat, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
19 Ağustos 2024 13:38 - Güncelleme : 19 Ağustos 2024 14:17

Türkiye'nin gündeminde yer alan Dilan Polat davasında gelişme yaşandı. Kara para aklama suçlarından tutuklu olan Polat'ın davası yakından takip edilirken Dilan Polat tahliye oldu mu son dakika haberleri, serbest mi bırakıldı araştırılıyor.

Son günlerde gündemde yer alan Engin - Dilan Polat​ mahkemesinde karar çıktı. Sosyal medyada adından söz ettiren Dilan Polat, kara para aklama​ suçundan tutuklanmıştı. Dava sürerken serbest bırakılıp bırakılmadığı da merak konusu olmuştu.
 
Yakından takip edilen davada yeni gelişme yaşanırken sosyal medyada da oldukça konuşuldu. Takipçileri ise cezaevinden çıktı mı, tahliye​ oldu mu araştırmaya başlarken karar verildi.

DİLAN POLAT TAHLİYE OLDU MU, SERBEST Mİ SON DAKİKA?

Emrullah Erdinç'in haberine göre, Polat tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Son aylık tutukluluk​ değerlendirmesine itiraz eden avukat Sevinç Horoz’un dilekçesini değerlendiren üst mahkeme kararı verdi.

Polat, tutuksuz yargılanacak.

Dilan Polat'ın tahliye edildiği iddia ediliyor - 1. Resim

DİLAN POLAT CEZAEVİNDEN ÇIKTI MI SON DAKİKA SON DURUM NEDİR?

Şükran Polat ise Instagram hesabından "Dilan Polat tahliye" paylaşımını yeniden yayınlayarak "Şükürler Olsun Dilanım" notunu ekledi.

Dilan Polat, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı - 2. Resim

DİLAN POLAT NE ZAMAN TUTUKLANDI?

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleşen operasyon 1 Kasım'da olurken 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Polat çiftinin tutukluluğu 5 Kasım'da başladı. 

DAVADA SON DURUM NEDİR TAHLİYE EDİLDİ Mİ?

Tutuksuz yargılanacak olan Polat, 6 ilde gerçekleşen operasyonda 24 şüpheli ile gözaltına alınmıştı.

MASAK ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu yer almıştı.

Dilan Polat, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı - 3. Resim

Aile bireylerine ait olan şirketler arasında transfer edilerek en son Engin Polat​'ın Milda Gayrimenkul firmasında toplandığı ve araç alındığının tespitinin ardından İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti

Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da arasında olduğu şüphelilerden 16 tanesi tutuklanırken soruşturma kapsamında Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, İleyda Topal, İlke Ela Göz, Kadir Yiğit, Mervenur Korkut, Muhammet Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nurgül Yiğit, Tolunay Topal, Tuğba Demirhan, Yavuz Selim Korkut, Habip Özsefil, Huri Özsefil ve Özge Duman'a da yurt dışı yasağı getirilmişti.

Dilan Polat, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı - 4. Resim

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...