Tgrt Haber

Discord erişim engeli hakim kararıyla kaldırılabilecek

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
15 Ekim 2024 10:20 - Güncelleme : 15 Ekim 2024 10:21
Discord erişim engeli hakim kararıyla kaldırılabilecek

Discord’un açılıp açılmayacağı merak ediliyor. Semih Çelik tarafından iki genç kızın katledilmesi ve ardından yaşanan olaylarla gündeme gelen mesajlaşma platformu Discord'a mahkemece getirilen erişim engeli kararı, BTK tarafından uygulandı.

Ankara 1.Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan erişim engeli​ kararı, Discord​ platformunda tespit edilen yasadışı içeriklerin ve sanal ortamda işlenen suçların yayılmasını önlemek amacıyla uygulanmıştı.

DİSCORD NE ZAMAN AÇILACAK?

Discord'a erişim engeli 9 Ekim 2024 tarihinde uygulanmaya başladı. Platforma ulaşmakta sorun yaşayan kullanıcılar Discord erişim engelinin ne zaman kaldırılacağına dair bilgi almak istiyor. 

Discord erişim engeli hakim kararıyla kaldırılabilecek - 1. Resim

Discord’un ne zaman açılacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak platformun tekrar erişime açılması için Ankara 1.Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan karar, ilgili hakimliğin kararıyla kaldırılabilir.

DİSCORD NEDEN KAPATILDI?

Bir iletişim uygulaması olan Discord'da küçük kızları şantaj, cinsel istismar ve tehdit yoluyla tuzağa düşüren birçok grup olduğu iddia edilmesinin ardından Ankara 1.Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli kararı getirildi.

Söz konusu karar BTK tarafından uygulandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Elif15 Ekim 2024 10:55

Discord bari açsın ya insanlar çok sıkılıyor

Sonraki Haber Yükleniyor...