Tgrt Haber

Discord'a herhangi bir erişim engeli bulunmuyor

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2024 11:40 - Güncelleme : 07 Ekim 2024 11:42
Discord'a herhangi bir erişim engeli bulunmuyor

Discord uygulaması istismar iddialarıyla gündem oldu. Bir iletişim uygulaması olan Discord'da küçük kızları şantaj, cinsel istismar ve tehdit yoluyla tuzağa düşüren birçok grup olduğu iddia edilmesinin ardından “Discord uygulamasına erişim engeli getirilecek mi?” sorusu akıllarda yer etti.

İçişleri BakanıAli Yerlikaya​, E.N.B. adlı kız çocuğunun 'Discord' isimli uygulamada şantaja maruz kaldığı görüntülerin kurgu olduğunu, görüntüleri yayınlayan T.D.'nin (18), Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını açıkladı. Peki Discord​ uygulaması kapatılacak mı?

DİSCORD UYGULAMASI KAPATILACAK MI?

Özellikle gençler ve oyun toplulukları tarafından yaygın olarak kullanılan Discord'a yönelik şu anda herhangi bir erişim engeli bulunmaması ile beraber kapatılacağına dair resmi bir karar alınmamıştır. 

Discord'a herhangi bir erişim engeli bulunmuyor - 1. Resim

DİSCORD’A ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ Mİ?

Discord uygulamasına şu anda erişim engeli bulunmuyor. Platform ile ilgili kapatılacak iddialarının ise yalnızca söylentiden ibaret olduğu belirtildi.

DİSCORD NEDİR?

Discord, sesli, yazılı ve görüntülü iletişim sağlayan özellikle oyuncular ve topluluklar arasında popüler olan bir platformdur. İlk olarak oyun toplulukları için geliştirilen Discord zamanla çeşitli kullanıcı gruplarını kapsayacak şekilde genişletilmiştir.

Discord'a herhangi bir erişim engeli bulunmuyor - 2. Resim

DİSCORD TEHLİKELİ Mİ?

Discord genel olarak güvenli bir platform olarak kabul edilse de son zamanlarda bazı kötü niyetli kullanıcıların suistimalleri sebebiyle bazı riskler ve potansiyel tehlikeler barındırabilir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...