Tgrt Haber

Diyarbakır Silvan ilçesinde 05.31’de, Çınar ilçesinde 05.34’de bayram namazı kılınacak

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
15 Haziran 2024 10:16 - Güncelleme : 15 Haziran 2024 10:19
Diyarbakır Silvan ilçesinde 05.31’de, Çınar ilçesinde  05.34’de bayram namazı kılınacak

Zilhicce ayının 10.günü başlayan Kurban Bayramı bu sene 16 Haziran Pazar gününe denk gelmekte. Bayram namazı ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanlar bayram namazı saatlerini merak ediyor. Diyarbakır’da bayram namazı saat kaçta?

Kurban Bayramı’nda kurban kesmesi vacip olan müminler kurban kanı akıtarak Allah’ın rızasını ermek ve Allah’a adanmışlıklarını gösterirler. Bayram namazından sonra kurban kesilir.

DiyarbakırSilvan​ ilçesinde bayram namazı  05.31’de  kılınacak.
Kurban Bayramı​ ezanı Diyarbakır Çınar​ ilçesinde 05.34’de okunacak.

“Güçsüzler, hastalar ve harcama yapma imkânı olmayanlar için -Allah ve peygamberine sadık kaldıkları sürece- sorumluluk yoktur. İyi niyet sahiplerini sorumlu tutmak olmaz. Allah bağışlayıcıdır, esirgeyicidir.” (TEVBE/91)

Diyarbakır Silvan ilçesinde 05.31’de, Çınar ilçesinde  05.34’de bayram namazı kılınacak - 1. Resim

BAYRAM GÜNÜ SÜNNETLERİ NELER?

Bayram günü erken kalkmak, gusletmek, misvak kullanmak, güzel koku sürünmek, temiz elbise giymek, sevindiğini belli etmek, yüzük takmak, müminlere güler yüzle selam vermek, fakirlere sadaka vermek, dargınları barıştırmak, akrabayı, din kardeşlerini ziyaret etmek sünnettir.

TÜRKİYE GAZETESİ TAKVİMİNE GÖRE DİYARBAKIR’DA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Diyarbakır’da bayram namazı 05.40’da kılınacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...