Tgrt Haber

Dünya Kız Çocukları Günü önemi ve tarihi

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2024 08:53 - Güncelleme : 11 Ekim 2024 09:04
Dünya Kız Çocukları Günü önemi ve tarihi

Dünyanın her yerinde kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman kutlanıyor merak edilmişti. Kız çocuklarımıza özel olan bu gün sevgimizi ve ilgimizi sunmamıza öncü oluyor. Dünya Kız Çocukları Gününe özel sözler ve mesajlar ile kız çocuklarımıza sevgimizi hatırlatabiliriz.

2012 yılında Birleşmiş Milletler​ tarafından alınan bir karar sonucunda dünyanın her yerinde kız çocukları​ günü kutlanıyor.

Neden kutlandığı ve önemi her sene araştırılırken kız çocuklarına özel olan bu günde güzel mesajlar atabilir, sosyal medya hesaplarımızda sözler paylaşabiliriz. Günün önemi ve tarihi de gündemde.

DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ NE ZAMAN 2024?

Her sene dünyanın her yerinde kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü, 11 Ekim'de kutlanıyor. Dünyada her yıl 11 Ekim günü kutlanan bu özel günde kız çocuklarının hayatlarında yaşadıkları eşitsizlik ve zorluklar için farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

Ülkemizde bu özel günde birçok etkinlik olurken kız çocuklarını mutlu etmek adına aktiviteler gerçekleşiyor. 

Anneler ve babalar ise kız çocuklarına en güzel mesajları ve sözleri gönderebilir.

Dünya Kız Çocukları Günü önemi ve tarihi - 1. Resim

DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ NEDEN KUTLANIYOR, ÖNEMİ NEDİR?

2012 senesinde Birleşmiş Milletler tarafından alınan karar sonrasında kız çocuklarının maruz kaldıkları eşitsizliğe dikkat çekmek istendi.

Eşitsizliği önlemek amacıyla kutlanan bu günde yasal haklar, zorunlu evlilik gibi konuların da altı çizildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sedef11 Ekim 2024 09:07

Kız çocuklarımızı daha çok sevgiyle kuşatmak için güzel bir gün Hepsi hak etsinler sevgimiz ve ilgimizin bolca verilmesi

Sonraki Haber Yükleniyor...