Tgrt Haber

Eğitim uçakları, pilot adaylarının becerilerini geliştirmesi için kullanılıyor

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
23 Eylül 2024 11:38 - Güncelleme : 23 Eylül 2024 11:40
Eğitim uçakları, pilot adaylarının becerilerini geliştirmesi için kullanılıyor

Bursa'da eğitim uçağının Yenişehir Havaalanı apron kısmına düşmesi sonucu iki pilot hayatını kaybetti. Yaşanan bu olayın ardından eğitim uçaklarıyla ilgili araştırmalar artmaya başladı.

Pilot adaylarının becerilerini geliştirmek için tasarlanan ve genellikle bir eğitmen ile bir öğrenci olmak üzere iki kişi tarafından kullanılan eğitim uçakları, pilot adaylarının olumsuz senaryolarda nasıl hareket edilmesi gerektiğini öğretmede yardımcı olur.

EĞİTİM UÇAĞI​ NEDİR?

Hem sivil hem de askeri pilotların eğitiminde kullanılan eğitim uçakları, pilot adaylarının havacılık becerilerini geliştirmesi için özel olarak tasarlanmış uçaklardır. 

Eğitim uçakları, pilot adaylarının becerilerini geliştirmesi için kullanılıyor - 1. Resim

EĞİTİM UÇAĞI NE İŞE YARAR?

Genellikle bir eğitmen ile bir öğrenci olmak üzere iki kişi tarafından kullanılan eğitim uçaklarının kullanılması birkaç temel amaca hizmet eder. Bunlar;

Temel Uçuş Becerilerinin Öğrenilmesi: Pilot adaylarına; uçuş sırasında nasıl manevra yapacağı, kalkış, iniş ve havada dengede kalma gibi temel uçuş becerilerini kazandırır.

Emniyetli Eğitim Ortamı: Eğitim uçakları genellikle hafif ve kolay kontrol edilebilir yapıdadır. Bu özellik acemi pilotların uçuş becerilerini güvenli bir ortamda geliştirmesine imkan tanır.

Maliyet Etkinliği: Eğitim uçakları, ticari ve askeri uçaklara kıyasla daha ucuz olduğundan dolayı uçuş eğitimlerinde maliyeti düşürür.

Uygulamalı Deneyim Kazanma: Pilot adayları, teori eğitimleriyle beraber uçuş deneyimini gerçek uçaklarla gerçekleştirir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...