Tgrt Haber

EKPSS tercih sürecinin yıl sonuna kadar başlaması bekleniyor

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
26 Eylül 2024 13:34 - Güncelleme : 26 Eylül 2024 13:36
EKPSS tercih sürecinin yıl sonuna kadar başlaması bekleniyor

Memur olmak isteyen engelli vatandaşların gündeminde EKPSS tercih süreci yer alıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tarafından yayınlanacak EKPSS tercih kılavuzuyla beraber tercih süreci başlayacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bünyesinde yapılan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS), tercih sürecinin yıl sonuna kadar başlaması bekleniyor.

EKPSSTERCİH SÜRECİ​ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

EKPSS'den alınan puan ve kura ile yapılacak olan yerleştirme işlemleri hakkında ÖSYM tarafından henüz bir duyuru yapılmadı. Ancak tercih sürecinin yıl sonuna kadar yapılması bekleniyor.

EKPSS EN AZ KAÇ PUANLA ATANILIR?

EKPSS sınavına giren memur olma hayali kuran adayların atama​ puanlarının en az 60 ve üzeri puan aralığında olması gerekiyor. Ancak adayların 70 ve üzeri puan alması atanma şansını yükseltebilir.

EKPSS tercih sürecinin yıl sonuna kadar başlaması bekleniyor - 1. Resim

EKPSS EĞİTİM DÜZEYİ NE OLMALI?

EKPSS sınavına girmek isteyen adaylar için lise, önlisans ve lisans mezunu olma şartı bulunuyor.

EKPSS BARAJ PUANI KAÇ?

EKPSS sınavına giren adayların baraj puanı olan 60 notunu geçmesi gerekiyor.

EKPSS tercih sürecinin yıl sonuna kadar başlaması bekleniyor - 2. Resim

EKPSS HANGİ KADROLAR VAR?

EKPSS sınavına giren vatandaşların tercih edeceği kadrolar bölümüne göre farklılık gösteriyor. Ancak atanılacak bazı kadrolar ambar memuru, avukat, bakteriyolog, bilgisayar işletmeni, çocuk gelişimcisi, dağıtıcı, diyetisyen, ebe, fizyoterapist, imam-hatip, istatistikçi, kimyager, laborant, memur, mimar, muhasebeci, mühendis, programcı, psikolog, sekreter, sosyal çalışmacı, hizmetli kadro şeklindedir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Elif26 Eylül 2024 13:49

Bu güzel bir gelişme engelliler için artık memur olmak biraz daha kolaylaşıyor belki de hayallerini gerçekleştirebilecek daha fazla insan olur

Sonraki Haber Yükleniyor...