Tgrt Haber

Elazığ deprem bölgesi mi? Fay hatlarının geçtiği yerler ve risk haritası

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
15 Ekim 2024 10:37 - Güncelleme : 15 Ekim 2024 10:38
Elazığ deprem bölgesi mi? Fay hatlarının geçtiği yerler ve risk haritası

Dün Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem sonrasında fay hattı nerelerden geçiyor merak edilmişti. Türkiye'nin deprem risk haritasına göre illerin kaçıncı derece deprem bölgesinde olduğunu öğrenebiliyoruz.

Kandilli Rasathanesi ve AFAD verileri aracılığıyla dün akşam Elazığ​'ın Sivrice​ ilçesinde 4.4 şiddetindeki depremi öğrendik.

Vatandaşlar endişeli anlar yaşarken Elazığ deprem​ bölgesi mi araştırmaya başladı. Elazığ Valiliği'nden gelen açıklamaya göre sarsıntıdan sonra herhangi bir problem meydana gelmedi.

ELAZIĞ DEPREM BÖLGESİ Mİ, FAY HATTI VAR MI?

Elazığ, Doğu Anadolu Fay Sistemi içerisinde yer alıyor. Bu fay hattında  21 Mayıs 1971 depremi büyük hasar verirken fay hattı Karlova'dan başlayarak Bingöl, Palu, Hazar Gölü, Sincik, Çelikhan ve Gölbaşı'ndan geçerek yön değiştiriyor. Ardından Hatay grabenini oluşturan faylarla devam ederek Ölüdeniz fayı ile birleşiyor.

Elazığ deprem bölgesi mi? Fay hatlarının geçtiği yerler ve risk haritası - 1. Resim

ELAZIĞ'DA FAY HATTI NERELERDEN GEÇİYOR?

Deprem Araştırma Dairesi Ankara haritasında yer alan bilgilere göre, Karakoçan, Palu, Kovancılar, Arıcak,Maden, Alacakaya, Sivrice bölgeleri 1. derece bölgeler arasında bulunuyor.

Birinci derece deprem bölgesi olan illerimiz arasında Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Ağrı ve Çorum yer alıyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe15 Ekim 2024 11:50

Bu haberler insanları endişelendiriyor ya, elimizde ne var ki depremler geldiğinde hazır olmamız lazım

Sonraki Haber Yükleniyor...