Tgrt Haber

Emekli zammı ne zaman yatacak? Son dakika! SSK - Bağkur emekli zamlı maaşı bu ay hesaplara yatar mı, hangi ay yatar?

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
16 Ocak 2024 20:22 - Güncelleme : 16 Ocak 2024 20:42
Emekli zammı ne zaman yatacak? Son dakika! SSK - Bağkur emekli zamlı maaşı bu ay hesaplara yatar mı, hangi ay yatar?

Emekliye ek zam oranı açıklandı. Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra ise gündeme Emekli zammı ne zaman yatacak? Son dakika! SSK - Bağkur emekli zamlı maaşı bu ay hesaplara yatar mı, hangi ay yatar? soruları geldi.

Emekliye ek zaman netleşti. Vatandaşlaırn gündeminde ise Emekli zammı​ ne zaman yatacak? Son dakika! SSK​ - Bağkur​ emekli zamlı maaşı bu ay hesaplara yatar mı, hangi ay yatar? soruları yer aldı. İşte detaylar...

EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN YATACAK?

Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan​ emekliye yapılacak olan ek zam oranını duyurdu. 

Emekliye yapılan %5'lik ek zamlı maaşlar, Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından hesaplara geçecek. SSK emeklilerinin maaşları 17 Ocak, Bağ- Kur emeklilerinin zamlı maaşı 25 Ocak itibarıyla hesaplara geçmesi bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞI​ EK ZAM NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ek zammını %5 olarak açıkladı. Buna göre emekli zammı %42,6 oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25, SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarında ise uüzde 37,57 artış oldu. Daha düşük artış alan SSK ve Bağkur aylıklarına ilave yüzde 5 daha ilave yapacağımızın müjdesini veriyorum. Bütçe imkanlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. SSK ve Bağkur emeklilerimizin Ocak 2024'den itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor. Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...