Tgrt Haber

Emlak vergisi ödemeleri 1 Mart-31 Mayıs ve Kasım ayında yapılacak

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
07 Mart 2024 09:57 - Güncelleme : 07 Mart 2024 10:08
Emlak vergisi ödemeleri 1 Mart-31 Mayıs ve Kasım ayında yapılacak

Emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman ödenecek merak ediliyor. Ev sahibi olanların belediyelere yaptığı ödemenin ne zaman yapılacağı araştırılırken kimlerin muaf olduğu da gündemde yer aldı. Mart ayına girmemizle beraber Mart ayında başlayacak olan taksit ödeme dönemine dair merak edilenler de aratıldı. İşte Emlak vergisi ödeme tarihleri!

Ev sahiplerinin gündeminde emlak vergisi​ ödemelerinin ne zaman, nereden yapılacağı araştırıldı. Belediyelere ödenecek olan emlak vergisine dair araştırılanlar arasında ise ne zaman başlayacak sorusu yer aldı. Emlak Vergisi'nden kimlerin muaf tutulduğuna dair bilgiler haberimizdedir...

EMLAK VERGİSİ İLK TAKSİT NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Emlak vergisi ödeyecek olan ev sahipleri, ilk taksit dönemi olan 1 Mart-31 Mayıs aralığında ödeyecek. İkinci taksitler ise kasım ayında ödenecek. 

EMLAK VERGİSİ İKİNCİ TAKSİT NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ev sahiplerinin ödeyeceği emlak vergisinin ikinci taksitleri kasım ayı boyunca ödenecektir.

Emlak vergisi ödemeleri 1 Mart-31 Mayıs ve Kasım ayında yapılacak - 1. Resim

EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF OLUYOR?

Geliri olmadığını belgeleyebilen ev hanımları ve 18 yaşından büyük ev hanımları ile işsiz vatandaşlar ve sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan başka geliri olmayan emekliler emlak vergisinde muaf olacak. Gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri de emlak vergisinde muaf olacaklar arasında yer aldı.

ÖLÜM MAAŞI ALANLAR EMLAK VERGİSİNDEN MUAFİYETTEN YARARLANABİLECEK Mİ?

Bankalarındaki paraları sayesinde gelir elde eden emekliler de muafiyetten yararlanabiliyor. Eşinden dolayı ölüm aylığı alan emekliler de bu gelirleri olduğu halde emlak vergisi ödemiyor.

EŞİNİN VE KENDİSİNİN EVİ OLAN EMEKLİ VERGİ ÖDEYECEK Mİ?

Hem kendisinin hem eşinin evi olan emekliler emlak vergisi ödemez. Bu haktan yararlanacak emeklinin üzerinde sadece bir konut olması gerekmektedir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...