Tgrt Haber

Erişim engeli getirilen Roblox için dava bulunmazken yasak henüz kalkmadı

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
12 Ağustos 2024 14:34 - Güncelleme : 12 Ağustos 2024 15:53
Erişim engeli getirilen Roblox için dava bulunmazken yasak henüz kalkmadı

Çocukların sık sık oynadığı oyunlardan biri olan Roblox'a 1 Ağustos günü BTK tarafından erişim engeli getirilmişti. Oyunun kullanıcıları ise Roblox davası var mı, kazandı mı merak ederken henüz erişim engelinin kalkacağı zaman belirlenmedi.

Geçtiğimiz günlerde erişim engeli​ getirilen Instagram​'da yasak kalkarken kullanıcılar sorunsuz olarak giriş yapabiliyor. 1 Ağustos günü Roblox​'a gelen yasak çocukları üzerken ne zaman açılacağı gündeme geldi.

ROBLOX DAVAYI KAZANDI MI, VAR MI?

1 Ağustos günü BTK​ tarafından yapılan açıklamayla erişim engeli getirildiği duyuruldu. Açıklamada “roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir.” ifadeleri yer alırken oyunda çocuk istismarı olması sebebiyle engel getirildiği belirtildi.

Erişim engeli getirilen Roblox'da yasak henüz kalkmadı - 1. Resim

Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, oyunda yer alan bazı unsurlardan dolayı Roblox'u Türkiye'de yasakladı. Henüz yasağın kalkması ile ilgili bir gelişme yaşanmazken oyunda erişim engeli devam ediyor.

Kullanıcılar ise oyunun yeniden erişime açılacağı tarihe dair bilgilendirme bekliyor.

Erişim engeli getirilen Roblox'da yasak henüz kalkmadı - 2. Resim

ROBLOX NE ZAMAN GERİ AÇILACAK, NEDEN KAPANDI 2024?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle olmuştu:

"Çevrimiçi oyun platformu Roblox'un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı iledir. Karar UYAP'ta yayınlanması sonucunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanmıştır."

Erişim engelinin ne zaman kalkacağı henüz belli olmazken şu an için herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
... 7 Eylül 2024 21:40

lütfen açılsın öyle çok pardon ama cinsel içerikli oyunlar kapatılsın ve öyle yapan youtube kanalları kapatılsın ama lütfen açılsın

....18 Ağustos 2024 10:02

Roblox geri getirilsin

Sonraki Haber Yükleniyor...