Tgrt Haber

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında şiddetli çatışma

02 Nisan 2016 16:01 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13
Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında şiddetli çatışma

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, işgalci Ermenistan ordusunun provakasyonları sonucu sınır hattında yaşanan gerginliğin halen devam ettiği bildirildi. Ermenistan ordusunda üst düzey askerler öldürüldü, işgal altındaki topraklar geri alındı.

Bakanlık, Ermenistan savunmasının ön hattında ve derinliklerinde bulunan askeri hedeflerin ve çok sayıda askeri araç, personel ve diğer askeri altyapıların imha edildiğini açıkladı. Açıklamada, son 24 saat içinde Ermenistan'ın ateşkesi 127 kez ihlal ettiği de bildirildi. Ayrıca Ermenistan tarafından sivil yerleşim bölgelerine yapılan top atışları sonucu, bir sivilin hayatını kaybettiği ve bir sivilin de yaralandığı kaydedildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı bunun dışında, helikopterinin düşürüldüğüne ilişkin Ermenistan ordusunun iddialarını yalanladı.

İŞGAL ALTINDAKİ BÖLGELER GERİ ALINDI

Öte yandan cephe hattında Ağdere, Terter, Ağdam, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. Yaşanan çatışmalarda işgal altındaki Ağdam ve bazı bölgelerin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiği belirtildi. Ermenistan ordusu, işgal altındaki bazı bölgelerin Azerbaycan ordusu tarafından geri alındığını doğruladı.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında şiddetli çatışma

ŞEHİTLERİMİZ VAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı:Ermenistan ile sınır hattında çıkan çatışmalarda dün geceden bu yana 12 Azerbaycan askeri şehit oldu Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında Ermeni güçleri Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açtı, evine top mermisi isabet eden bir kişi hayatını kaybetti. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun Azerbaycan mevzilerine 82 ve 120 milimetrelik havan topları, top ve büyük çaplı silahlarla ateş açtığı bildirildi. Ermenistan ordusunun askeri mevzilerin yanı sıra cephe hattına yakın bölgelerdeki yerleşim birimlerini de ateşe tuttuğu, Azerbaycan ordusunun da ateşle karşılık verdiği belirtildi.Cephe hattında Ağdere, Terter, Ağdam, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde şiddetli çatışmaların yaşandığı, olaylarla ilgili kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi. Öte yandan Azerbaycan basınında çıkan haberlere göre, Terter ilinin Karağacı köyünde bir eve Ermeni güçlerinin attığı top mermisi isabet etti. Evde bir kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin yaralandığı bildirildi. Azerbaycan ordusunun karşılık vermesiyle sabah saatlerinden itibaren çatışmaların yaşandığı bölgede 3 Ermeni askerin öldürüldüğü bildirildi. (DHA)

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...