Tgrt Haber

Erzincan maden işçileri bulundu mu? İliç'te göçükte kalan 9 işçiye ulaşıldı mı, son durum nedir?

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
15 Şubat 2024 16:29 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 16:31
Erzincan maden işçileri bulundu mu? İliç'te göçükte kalan 9 işçiye ulaşıldı mı, son durum nedir?

Erzincan İliç'te göçük altında kalan 9 maden işçisinin son durumu merak edildi. AFAD ise son durumu açıkladı. Vatandaşlar Erzincan'da maden kazasında göçük altında kalan 9 işçinin bulunup bulunmadığını araştırmaya başladı. Peki, Erzincan maden işçileri bulundu mu?

Erzincanİliç​'teki maden ocağında toprak kayması​ sonucunda göçük altında kalan 9 işçiye ulaşıldı mı merak ediliyor. Türkiye'nin gündeminde maden işçilerinin son durumu yer alırken AFAD maden işçileri hakkında son durumu paylaştı.

ERZİNCAN'DA MADEN İŞÇİLERİ BULUNDU MU?

Erzincan'da göçük altında kalan 9 işçi hakkında AFAD açıklama yaptı. Açıklamada yer alan ifadeler şöyle:

"İliç ilçemizde, bir maden ocağında toprak kayması sonucu meydana gelen ve 9 vatandaşımızın göçük altında kaldığı bölgedeki çalışmalar aralıksız devam ediyor. Göçük altında kalan vatandaşlarımızın yer tespiti çalışmaları, profesyonel ekiplerimiz tarafından georadar ve yer altı radarları ile karadan, drone’lar ile havadan sürdürülüyor.

Ekiplerimizin tam donanımlı cihazlarla arama yaptıkları alanlar sektörlenerek hassas bir çalışma yürütülüyor. Bölgede 24 saat aralıksız yürütülen çalışmalarda;

2722 personel, 796 araç, 99 aydınlatma kulesi, 52 Jeneratör, 7 drone, 1 georadar 5 yer altı radarı görev yapıyor. Gelişmeleri takip ediyoruz."

SİYANÜR İLE ALTIN MADENİNDE AYIŞTIRMA YAPILIR MI?

Altın madenlerinde siyanürün kullanım amacı merak edildi. Sodyum siyanür çözeltisi aracılığıyla altına ulaşmak kolaylaşıyor bu nedenle siyanür kullanılmaktadır. Siyanür, altın cevherinde olan altını çözmektedir. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...