Tgrt Haber

Eylül ayı enflasyon verileri 3 Ekim Perşembe günü açıklanacak

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
29 Eylül 2024 13:00 - Güncelleme : 29 Eylül 2024 13:03
Eylül ayı enflasyon verileri 3 Ekim Perşembe günü açıklanacak

Eylül ayı enflasyon verileri, TÜFE kararıyla Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Ekim Perşembe günü saat 10.00 itibarıyla açıklanacak.

Enflasyon​ rakamlarının açıklanması için geri sayım başladı. Milyonlarca kişinin merak ettiği eylül ayı enflasyon beklentisi gündemdeki yerini aldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), reel ve finansal sektör temsilcileri ile gerçekleştirdiği eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketini yayımladı. 

EYLÜL AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)​, 3 Ekim Perşembe günü saat 10.00 itibarıyla  memur, emekli, işveren ve işçiler başta olmak üzere milyonlarca kişinin merakla beklediği Eylül ayı Tüketici Fiyat Endeksi'ni (TÜFE) açıklayacak.

Eylül ayı enflasyon verileri 3 Ekim Perşembe günü açıklanacak - 1. Resim

EYLÜL AYI ENFLASYON VERİLERİ SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, yılın dokuzuncu enflasyon verilerini oluşturacak olan eylül ayı enflasyon rakamları 3 Ekim Perşembe günü saat 10.00 itibarıyla açıklanacak.

EYLÜL AYI ENFLASYONU KAÇ OLACAK? EKONOMİSTLERİN YORUMLARI

AA Finans'ın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Ekim Perşembe günü açıklanacak olan eylül ayı enflasyon verilerine ilişkin 17 ekonomistin katıldığı beklenti anketi sonuçlandı.

Tüketici Fiyat Endeksi, ağustosta yüzde 2,47 artış kaydetmişti. Ankete katılan ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,09 oldu. Ekonomistlerin eylül ayı için enflasyon beklentileri yüzde 1,50 ile yüzde 2,50 aralığında yer aldı. Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 51,97 olan yıllık enflasyonun yüzde 48,11'e ineceği öngörülüyor.
Ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi ağustosta yüzde 43,23 oldu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aylin29 Eylül 2024 13:08

Umarım enflasyon biraz düşmüştür çünkü fiyatlar artık gerçekten çok pahalı

Sonraki Haber Yükleniyor...