Tgrt Haber

Ezan duası nasıl yapılır? Müslümanlar için en değerli sünnetlerdendir

Editör: Ali Osman Polat / Kaynak: TGRT Haber
29 Ağustos 2019 18:00 - Güncelleme : 31 Aralık 2024 21:58
Ezan duası nasıl yapılır? Müslümanlar için en değerli sünnetlerdendir

Ezan dinlemek ve ardından ezan duasını okumak Müslümanlar için en değerli sünnetlerden biridir. Ezanın bitiminde yapılan dua, Peygamber Efendimizin sünnetlerindendir. Ezan vakitlerinde edilen duaların kabul edildiği inancıyla, bu anları ibadetle değerlendirmek büyük bir erdemdir.

Ezan​ okunurken onu dinlemek, eşlik etmek ve bitiminde ezan duasını yapmak, her Müslümanın en güzel hasletlerindendir. Bu sünnet, Peygamberimizin öğretileri arasında önemli bir yer tutar. Ezan vakitlerinde hayatın akışını durdurup bu anı ibadetle geçirmek, duaların kabul edildiği özel zamanlar olarak kabul edilir. Bu sebeple, ezanı dinlemek ve arkasından dua​ etmek, İslam​ dünyasında büyük önem taşır.

Bu faziletli sünneti sizlerde yerine getirmek istiyorsanız aşağıda vereceğimiz duayı ezberleyebilirsiniz.

Ezan Duası Nasıl Yapılır? / Ezan Duasının Anlamı

EZAN DUASI

Allahumme Rabbe hazihi'd-da'veti't-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete ved-dereceter-refîah. Vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tühlifü'l-mîâd

EZAN DUASI ANLAMI

"Allah'ım! Ey bu tam davetin ve kılınacak namazın Rabb'i, Muhammed​'e (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) vesileyi, fazileti ve yüksek dereceyi ver, O'nu kendisine vaadettiğin Makam-ı Mahmud'a ulaştır."

Ezan duasının Arapça yazılışı ise aşağıdaki gibidir;

Ezan duası nasıl yapılır? Müslümanlar için en değerli sünnetlerdendir - 2. Resim

Abdullah İbni Amr İbni Âs radıyallahu anhümâ’dan Peygamber Efendimiz S.AV’in ezan duası hakkında şu sözlerini buyurdu;

“Ezanı işittiğiniz zaman, müezzinin söylediklerinin aynısını siz de söyleyin. Sonra bana salâvat getirin. Çünkü bir kimse bana bir defa salâvat getirirse, Allah buna karşılık ona on defa salât eder. Daha sonra benim için Allah’tan vesîleyi isteyin. Çünkü vesîle, cennette Allah’ın kullarından bir tek kuluna lâyık olan bir makamdır. O kulun ben olacağımı umuyorum. Benim için vesîleyi isteyen kimseye şefatim vâcip olur.” [ Müslim, Salât 11. Ayrıca bk. Ebû Dâvud, Salât 36; Tirmizî, Menâkıb 1; Nesâî, Ezân 37.]

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...