Tgrt Haber

Ezidiler'den Demirtaş'a yalanlama

21 Kasım 2015 16:01 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:14
Ezidiler'den Demirtaş'a yalanlama

Sincar'daki Yezidiler, DAEŞ'e saldıran Peşmerge'ye PKK'nın da yardım ettiğini iddia eden Demirtaş'ı yalanladı.

Kuzey Irak'ta Sincar'a Peşmerge'nin yaptığı operasyona PKK'nın da katıldığını iddia eden HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş, Sincar'daki Yezidiler tarafından da yalanlandı.
Bölgesel yönetime bağlı Peşmerge güçleri 11-12 Kasım tarihlerinde DAEŞ işgalindeki Musul'un Sincar bölgesine operasyon gerçekleştirmiş ve Sincar kurtarılmıştı. Demirtaş o operasyona PKK'nın da katıldığını iddia etmiş ancak Peşmerge ve sonrasında da Mesut Barzani bu iddiayı yalanlamıştı.
EZİDİLERDEN DE DEMİRTAŞ'A TEPKİ

Kuzey Irak bölgesel yönetiminin Demirtaş'ın sözlerine yönelik tepkisine bölgedeki Ezidilerden de destek geldi.
Sincar'daki Ezidilerin liderlerinden olan Kasım Şeyşo, Sincar operasyonuna PKK'nın destek verdiği yönündeki iddiaları asla kabul etmediklerini söyledi.
Ezidi komutan, "Sincar'ın özgürleştirilmesine PKK'nın yardım ettiğini duymak bile kabul edilemez bir şey" dedi.
Ezidi lider Kasım Şeyşo, Sincar bölgesinde PKK dahil diğer yabancı unsurların yerinin olmadığına dikkat çekerek, PKK'ya karşı Sincar'dan asla taviz vermeyeceklerini vurguladı.
Kaynak : Haber7

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...